Weekend vrij zonnig en droog, volgende week is zomer terug met temperaturen van 28 graden en meer

Getty
We krijgen vandaag vrij zonnig weer en het blijft overwegend droog. Ook morgen, de autoloze zondag, is het vrij zonnig met wat hoge bewolking. En ook maandag en dinsdag krijgt België mooi nazomerweer, met dinsdag zelfs temperaturen die kunnen klimmen tot 28 graden. Dat meldt het KMI.

Deze namiddag vormen er zich stapelwolken, waardoor het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt wordt. Het blijft, op een lokaal buitje na, meestal droog. De maxima schommelen tussen 16 of 17 graden op de Hoge Venen en 19 tot 21 graden in het centrum van het land. De wind is zwak tot matig uit het westen.

Vanavond en -nacht verdwijnen de meeste wolken, op wat hoge bewolking na, en blijft het overal droog. De minima liggen tussen 6 graden op de Hoge Venen en 12 graden aan de kust. De wind is eerst zwak veranderlijk en wordt daarna zwak tot soms matig uit het zuiden.

Morgen is het vrij zonnig met wat hoge bewolking. De maxima schommelen tussen 19 graden op de Hoge Venen en 23 graden in Vlaanderen bij een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot het zuidzuidwesten.'s Avonds en tijdens de nacht van zondag op maandag wordt het helder tot licht bewolkt. Minima tussen 10 graden in de Ardennen of nog wat lager in de valleien en tot 13 aan de kust.

Maandag wordt het mooi nazomerweer met enkel wat hoge bewolking. De maxima schommelen tussen 23 en 26 graden. Dinsdag begint zonnig. In de loop van de dag ontwikkelen er zich stapelwolken. Een lokale onweersbui op het reliëf is niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 22 graden aan de kust en 28 in de Kempen.

Woensdag blijft het droog met brede opklaringen en maxima tussen 23 en 27 graden. Donderdag blijft het vrij mooi. In het westen kan er meer bewolking komen, in de loop van de dag met daar kans op wat neerslag. Maxima tussen 22 en 26 graden.

Vrijdag trekt er mogelijk een regenzone van west naar oost door het land, maar de verwachtingen zijn volgens het KMI nog onzeker. Het wordt gevoelig frisser met maxima rond 16 graden voor het centrum van het land. Vanaf zaterdag komen we mogelijk opnieuw onder hogedrukinvloed.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • van roy jozef

  hoop dat het volgende zomer meer regent dan de zon schijnt.

 • Luc Cuypers

  14° voor de middag en 14° na de middag ?

 • jozef van riel

  Tja Tina. Die bejaarden of gepensioneerden, zoals ik, hebben in hun jongere jaren OOK wel eens gaan werken als het goed weer was hoor!!!

 • danny buyse

  We kunnen al 5 maanden aan een stuk leuke buitenactiviteiten doen. Zo zie je maar dat ze redelijk juist waren met de lange termijn voorspellingen waar specialisten ons kwamen vertellen dat er in september nog een paar keer 25° zal voorkomen en in oktober enkele dagen van 20°.

 • Tina Colpaert

  Goed weer tijdens de week meer voor bejaarden en mensen die niet of weinig werken!