Week begint met veel wolken en weinig zon, maar er is beterschap op komst: in het weekend zelfs tot 23 graden!

belga
Vandaag wordt het, na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs en lage wolken, gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Hier en daar kan wat lichte regen of een buitje vallen, maar de hoeveelheden blijven beperkt. De temperaturen halen waarden van 11 tot 13 graden in de Ardennen en 14 tot 16 graden in de andere streken. De wind waait zwak en tijdelijk matig, uit west tot zuidwest. Dat meldt het KMI.

Ook vanavond en de volgende nacht hangt er vrij veel bewolking en verwachten we regelmatig wat lichte regen of motregen. Door de hoge vochtigheid ontstaat er opnieuw en op vele plaatsen nevel, mist en een laaghangend wolkendek dat vooral op de Ardense hoogten het zicht gaat beperken. De nachttemperaturen schommelen tussen 8 en 10 graden in de Ardennen en tussen 11 en 13 graden in de andere streken. De wind waait zwak tot matig uit zuidwest.

Morgen blijven we onder de invloed van vochtige zeelucht met veel bewolking en soms wat lichte regen of een bui. De maxima schommelen tussen 12 graden in de Hoge Venen en 16 of 17 graden in het westen van het land. Er waait een matige tot soms vrij krachtige wind uit westelijke tot zuidwestelijke richtingen.

Woensdag wordt het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt. Er is nog kans op wat lichte neerslag, al blijft het op vele plaatsen droog. Het is ook wat zachter met maxima tussen 13 graden op de Ardense hoogten en 17 of 18 graden in Vlaanderen.

Donderdag is er eerst nog kans op wat regen of enkele buien. Later wordt het droger met vanaf het westen ook meer opklaringen. We verwachten maxima tussen 13 graden in de Ardennen en 17 graden in het westen van het land.

Vrijdag is het rustig, vrij mooi en droog met nog wat wolkenvelden en in de ochtend ook kans op nevel of mist. Met een zachte zuidwestelijke stroming klimmen de temperaturen richting 18 of 19 graden.

Het weekend belooft ons prachtig weer met veel zon en temperaturen boven 20 graden, zondag mogelijk tot 23 graden. In de nacht en ochtend is het wel opletten voor nevel en mist.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Christiane Verbeek

  Voor zover ik het me kan herinneren was het in 1977 ook redelijk zacht in oktober en november. In december viel de sneeuw met bakken uit de lucht en vroor het dat het kraakte. Zo ook in 1978. Met andere woorden, een zacht najaar wil niet persé zeggen dat het niet wreed koud kan worden in de winter. Afgezien van dat vind ik dat het in de herfst herfst moet zijn en geen afkooksel van een zomer.

 • Lesley Huyens

  Hoe kan iemand dit aangenaam vinden? Het zou rond deze periode niet meer boven de 20 graden mogen gaan. Die warme temperaturen zijn heel slecht nieuws voor de wereld maar daar trekt niemand zich blijkbaar iets van aan.

 • Luc Bral

  Idd Johan, graag gewoon herfstweer ipv 20 gr en meer, sommige mensen vinden de klimaatopwarming spijtig genoeg fantastisch.

 • Stefanie Desmet

  leuk toch

 • Johan Vandevelde

  Ze staan weer te roepen voor zomerse zon. Het is wel half oktober, hè !