Weduwe gedood tijdens weekendje zee met nieuwe vriend

RV
In Middelkerke is een 68-jarige vrouw in verdachte omstandigheden overleden. Weduwe Miriam Van Poel uit Haaltert was naar de kust getrokken met haar nieuwe vriend. Het parket van Brugge is bijzonder karig met commentaar, maar stelt dat het om een gewelddadig overlijden gaat. Zaterdagavond werd een verdachte opgepakt.

Een gezellig weekend aan zee. Dat stond op de planning van Miriam Van Poel uit het Oost-Vlaamse Haaltert. De 68-jarige vrouw was in haar thuisgemeente erg actief bij OKRA. Ze gaf danslessen én was schatbewaarder bij de ouderenvereniging. Maar zo vaak als ze kon, trok de weduwe met haar vriend naar haar tweede verblijf in Middelkerke. Zo ook dit weekend. Vrijdagavond kwam ze echter al om het leven.

Volgens buren en vrienden ging de relatie met de 67-jarige Emmanuel V. niet altijd over rozen. Het koppel maakte vaak openlijk ruzie. "Miriam wees hem meerdere malen de deur. Maar elke keer opnieuw nam ze hem terug in huis. De liefde maakte haar blind", klinkt het. Emmanuel V. zou volgens verschillende vrienden een leegloper zijn. "Een drinkebroer was hij niet, maar hij had altijd geld nodig. Een man vol van leugens. Kortweg een vergif."

De dood van de zowat meest geliefde vrouw uit Haaltert komt hard aan. Zowel bij buren als vrienden en kennissen is het ongeloof groot. Volgens hen is Miriam een vrouw die geen vlieg kwaad zou doen. In hun omschrijving van het slachtoffer vallen woorden zoals 'kordaat', 'fijn', 'oprecht' en 'moedig'. "Een vrouw die moeilijke momenten in haar leven heeft gehad, maar er steeds weer bovenop kwam. Toen haar man zwaar ziek werd, verkochten ze hun huis in Haaltert en ruilden ze het in voor een appartement in de buurt en een tweede verblijf aan de kust," klinkt het.

"Toch vertoefde ze heel vaak in Haaltert, want haar functie binnen OKRA was een fulltime job geworden. Ze had er haar draai gevonden nadat ze met pensioen ging bij de bank." Volgens Edgard D'haeseleer, voorzitter van OKRA Haaltert, was de vereniging haar leven. "De laatste 15 jaar was ze continu in de weer voor ons. Iedereen kende haar als een goedlachse en vooral sympathieke vrouw." Miriam Van Poel laat twee dochters en vier kleinkinderen na.
28 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Annie Wijnant

  Hij zou moeten gestraft worden zoals hij met haar gedaan had

 • Annie Wijnant

  Hij zou gestraft moeten worden zoals hij gedaan heeft met haar

 • nancy janssens

  mijn innige deelneming en veel sterkte voor familie en vrienden

 • carine francoys

  Zo erg voor de kinderen en kleinkinderen...veel sterkte toegewenst

 • Kris Delrue

  Mensen denken altijd aan eenzaamheid, is niet waar. Ze wilde een gelukkig leven zoals de jongeren. Moet men nu een man kiezen om bij te zijn uit eenzaamheid? Dan zijn alle mensen die jonger zijn eenzaam?