Weduwe en dochter betwijfelen dat dood carnavalist in Aalst "spijtig ongeval" was

VTM Nieuws

Het is precies een week geleden dat in Aalst een carnavalist verdronk in de Dender. Daniel Bosmans, een man van 43 uit Halle, kwam in het water terecht en kon niet meer gered worden. Zijn dood wordt beschouwd als een spijtig ongeval, maar zijn weduwe en dochter vertellen aan VTM Nieuws dat ze twijfelen aan die versie. Ze zitten met heel veel vragen en hopen op antwoorden. 

De omstandigheden van het overlijden worden nog onderzocht, maar er is geen sprake van kwaad opzet of de tussenkomst van derden, liet het parket eerder weten. Dat kunnen zijn weduwe Fabienne en dochter Océane maar moeilijk aanvaarden. Ze hopen dat iemand zich meldt die gezien heeft hoe Daniel die ochtend in het water is gevallen. “Wij willen weten of hij in het water gevallen is, of hij geduwd werd”, zeggen ze. “Hij kon heel goed zwemmen, ik heb er een slecht gevoel bij”, aldus Fabienne. 
17 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jan Sierens

  Dany Herman, moest er iemand hem achterna gesprongen zijn was die waarschijnlijk ook verdronken. Iemand redden uit ijskoud water, in een kanaal waar je bovendien niet zomaar uit kan, is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Dat is niet te vergelijken met een nieuwjaarsplonsje in de zee.

 • Rony scheerlinckx

  @SABINE VAN DE KERKHOVE , Ik denk wie dat leest hier in Aalst zich een bult lachen met u commentaar ,zoals men zingt met carnaval ik ga het in mooi Nederlands schrijven zodat ge het begrijpt "nen echte Aalstenaar is nen toffe cadij mor het pakt nie gere zijn vrouw mee op café " gegrijpt ge het nu????

 • albert laurent

  Velen weten het niet, maar de dender is een gevaarlijke waterloop met veel onderstroming.Er is wel geprobeerd om hem te redden,maar zoals gezegd het water is nu veel te koud om daar in te springen zelfs al is men gezond.Een spijtig en tragisch ongeval dat men in aalst liever niet zag gebeuren.

 • Hans Vanderveken

  Uiteraard zitten ze met veel vragen en zoeken ze een schuldige, maar gevallen of geduwd, dat kan niet bewezen worden. Wel vreemd dat zij dat afleiden van het feit dat hij goed kon zwemmen. Alsof je niet meer kan zwemmen als ze u duwen. Dat heeft enkel te maken met het koude water.

 • SABINE VAN DE KERKHOVE

  Wat ik wel afvraag is wat hij daar alleen als getrouwde man op dat uur nog liep te doen?? Geen verwijten enkel een vraag en een bedenking....