Weduwe (36) die tweede keer man verliest in verkeer: "Had zwaardere straf verwacht voor doodrijder"

Petra Bogaert kwam persoonlijk afgezakt naar de rechtbank.
Mathias Mariën Petra Bogaert kwam persoonlijk afgezakt naar de rechtbank.
Een 27-jarige man uit Dentergem is in de Brugse rechtbank veroordeeld tot een rijverbod van drie jaar, een geldboete van 1.500 euro en 6 maanden celstraf waarvan de helft met uitstel. De twintiger veroorzaakte op 25 augustus vorig jaar een dodelijk ongeval waarbij Frederic Lazaron (26) stierf. Weduwe Petra Bogaert uit Dentergem verloor bij het ongeval voor de tweede keer een partner in het verkeer. Evenveel keer trof haar man geen enkele schuld. "Ik had een strengere straf verwacht. Al ben ik vooral blij dat de zaak achter de rug is", vertelt Petra.

Op de Wakkensesteenweg in Tielt werd Frederic op 25 augustus 2016 gegrepen door de bestelwagen van de veroordeelde chauffeur die bovendien een witte doorlopende lijn negeerde én in een bocht een gevaarlijk inhaalmanoeuvre uitvoerde. Doodrijder Manolito D. had daarbij 1,08 promille alcohol in zijn bloed. De klap was enorm. De motorrijder werd aan 110 kilometer per uur aangereden. Weduwe Petra Bogaert verloor zo voor de tweede keer in twaalf jaar haar partner. 

Tweede keer

Op 6 augustus 2004 was ook al haar eerste partner Davy Depaepe (24) omgekomen toen hij wegmarkeringen aan het aanbrengen was op de E42 in het Henegouwse Péruwelz en door een vrachtwagen werd gegrepen. De vrouw kwam persoonlijk afgezakt naar de rechtbank. "Ik had toch wel een strengere straf verwacht. Al ben ik vooral blij dat de zaak op juridisch vlak achter de rug is", aldus Petra.

De motorrijder werd aan 110 kilometer per uur aangereden.
Lieven Samyn De motorrijder werd aan 110 kilometer per uur aangereden.
De bestelwagen van de veroordeelde chauffeur. Die negeerde een witte doorlopende lijn én voerde in een bocht een gevaarlijk inhaalmanoeuvre uit.
Lieven Samyn De bestelwagen van de veroordeelde chauffeur. Die negeerde een witte doorlopende lijn én voerde in een bocht een gevaarlijk inhaalmanoeuvre uit.7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • chantal bruyneel

  WERELDVREEMDE RECHTERS ......nog maar es een bewijs.Heb geen enkel greintje meer voor justitie

 • Jan Van Rompaey

  Ik heb geen enkel respect meer voor een justitie die geen respect heeft voor de achterblijvende familieleden. Wat een laffe bende is justitie geworden. Met dank aan Geens die alles verergert.

 • Yves Van Rossem

  Dit is Belgistan! Hier krijgt men zelden gerechtigheid en worden de schuldigen eerder in bescherming genomen dan gestraft. Mij is het dan ook niet abnormaal dat bv een vluchtmisdrijf "normaal" geworden is gezien men toch bijna geen straf hiervoor opgelegd krijgt.

 • Steven Jansen

  Voor het gerecht is een mensenleven niks waard, ze laten de slachtoffers keer op keer in de kou staan. Waarom zouden we nog respect hebben voor die clowns..

 • Karine Roeland

  Verkeerd parkeren word harder gestraft dan iemand doodrijden. Rijbewijs afnemen is om te lachen, je hebt geen rijbewijs nodig om met de wagen te rijden. Wagens weten niet of iemand een rijbewijs heeft of niet. Hoeveel blijven er niet rondrijden zonder rijbewijs?