We slachten 313 miljoen dieren per jaar: dit is hoeveel er geslacht worden terwijl u dit artikel leest

Joke Couvreur
In 2017 werden 313 miljoen dieren geslacht in de Belgische slachthuizen. Alleen al de kippen zijn goed voor 300 miljoen stuks per jaar. Er werden ook 10,95 miljoen varkens geslacht naast 920.000 runderen, 780.000 kalkoenen, 14.400 schapen, 60.000 stuks gevogelte, 48.000 eenden, 12.000 geiten en 6.000 paarden. 

Met ruim 1 miljard kg geslacht gewicht of 59% gewichtsaandeel wegen de varkens het zwaarst door, meldt Statbel, het Belgische statistiekbureau. De pluimveesector levert 25% van het geslacht gewicht, met 455 miljoen kg geslachte kippen. De rundveesector heeft een gewichtsaandeel van 16%, met in totaal 282 miljoen kg geslachte runderen. 

Dit is hoeveel dieren geslacht worden terwijl u dit artikel leest: 

Kippen

0

Varkens

0

Koeien

016 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mika Deboos

  Vlees- en zuivel is de grootste oorzaak van ontbossing aangezien de veestapel gevoed wordt met immense hoeveelheden soja en andere gewassen die voornamelijk in het gekapte amazonewoud geplant worden. Vlees en zuivel zijn niet duurzaam en inneficiënt.

 • Pieter Rogiers

  @Norbert Thieren: De mens eet al miljoenen jaren vlees en dierlijke producten. De welvaartziektes van tegenwoordig zijn exponentieel beginnen toenemen de laatste 50 jaar, ik denk dus niet dat we de oorzaak moeten zoeken bij vleesconsumptie!

 • Norbert Thieren

  We ijveren ervoor om niet meer tussen te komen bij ziektes veroorzaakt voor vleeseten.

 • Don Tessers

  Wanneer stoppen activisten met ons schuldgevoel aan te praten? Hoog tijd dat zulke lieden een toontje lager zingen. ze slaan met alles door in het absurde.

 • wim van ackerbroeck

  ik deed er nog geen halve koe over ...