Water in benzinepomp: verschillende bestuurders met autopech na tankbeurt aan E40 in Groot-Bijgaarden

Aan het tankstation van Texaco langs de E40 in Groot-Bijgaarden kregen verschillende chauffeurs na een tankbeurt af te rekenen met autopech.
BELGA Aan het tankstation van Texaco langs de E40 in Groot-Bijgaarden kregen verschillende chauffeurs na een tankbeurt af te rekenen met autopech.
Verschillende bestuurders die maandagnamiddag tankten aan het tankstation van Texaco langs de E40 in Groot-Bijgaarden stonden even later met autopech langs de kant. De oorzaak: water in één van de brandstoftanks van het station.

Minstens zeven bestuurders stonden net voor kerstavond met autopech aan de kant op de E40 richting Gent nadat ze Euro 95 getankt hadden in Groot-Bijgaarden. “Ik ging na mijn werk tanken bij Texaco om 14 uur in de namiddag”, vertelt een van de ongelukkige bestuurders. “Maar na vierhonderd meter begaf mijn wagen het al. Ik dacht eerst dat ik de verkeerde brandstof getankt had, maar ik was blijkbaar niet de enige volgens de takelaar die me ophaalde.”

Bij EG Group, waartoe de tankstations van Texaco behoren bevestigen ze het probleem. “Er is water in de tank van een van de pompen beland”, zegt communicatieverantwoordelijke Koen Vroman. “Toen we melding kregen van het probleem is de bewuste benzinepomp meteen afgesloten, maar het is dus zeker mogelijk dat er nog mensen zijn van wie de wagen is stilgevallen. Momenteel blijft de pomp afgesloten voor herstellingen. Het is niet duidelijk hoe het water in die tanks terechtkwam, maar net voordien is er wel heel wat regen gevallen. Sabotage is wel uitgesloten.”

De mensen met autopech worden wel vergoed. “Ze kunnen best contact opnemen met het tankstation en vandaar worden ze geholpen zodat de schade vergoed kan worden”, aldus Vroman.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • guido vermeyen

  Ha ha , vroeger goten ze diesel bij de naft om te frauderen (diesel was toen veel goedkoper)...met water lukt dat niet....het krioelt van de bacteriën op de bodem van dieselreservoirs....een smurrie.

 • eric maier

  Knoeien met de benzine kan ook door de uitbater. Vroeger kwam je dat vaker tegen, van die slimme uitbaters die denken dat ze met water erbij te doen meer winst pakken. In mijn geval was het een fraudeur van een uitbater die de rekening mocht betalen..

 • Theo Beyens

  Vergeet nooit je bonnetje na het tanken .

 • Piet Vanderhaagt

  @ luke: de aanzuigleiding van de pomp zit beneden in de tank, en inderdaad, water en vuil zitten net beneden in de tank.. dus bij problemen tank je eerst vuil en water; heeft niks te maken met de tank bijna leeg,...

 • albert cnudde

  20 jaar geleden meegemaakt, regenwater was via de ontluchting van de taks binnen gesijpeld. Wel netjes geregeld via verzekering van het betreffende pomp station