Wat is die risicomatrix voor evenementen precies? Van Ranst legt uit

Marc Van Ranst
VTM Nieuws Marc Van Ranst
Vanaf 1 juli is de risicomatrix beschikbaar. Die online tool moet helpen bepalen of een evenement kan doorgaan en helpt om eventuele risico’s in te schatten. Marc Van Ranst gaf in VTM Nieuws tekst en uitleg bij de nieuwe applicatie.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Via de website van de risicomatrix moeten organisatoren allerlei vragen invullen. De resultaten daarvan leveren een score op. “Is dat groen, dan is er geen enkel probleem”, aldus Van Ranst. “Is het rood, dan is er een groot probleem.” In geval van oranje kunnen organisatoren zien welke aanpassingen er eventueel dienen te gebeuren om het evenement veiliger te maken en dus de kans op de verspreiding van het coronavirus in te perken.

De risicomatrix is vanaf 1 juli beschikbaar. Vanaf 1 augustus kan je hem ook zelf gebruiken om samenkomsten voor meer dan 50 personen af te toetsen.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marcel Vandamme

  Ja, dat weten ze door hun tabellen die nooit uitkomen...Hoeveel betogingen waren er al niet? Amsterdam 3 weken geleden. Zijn de cijfers gestegen? Neen, ze dalen nog steeds. Het is een virus neste mensen, die meer en meer de cyclus van het griepvirus lijkt te volgen. Stop de bangmakerij en geef ons echte cijfers en moed!

 • oswald billiet

  Van Ranst drijft het toch wel zeer ver. Gaat hij zich nu met voetbal ook bemoeien? Heeft hij al ingeschat dat een koers peleton eigenlijk niet zou mogen, want de renners zitten op elkaars wiel en dragen geen maskers. En het zomerfestival voor de jeugd, dat hebben hij en zijn collega(s virologen gewoon aan de jeugd ontstolen. Het kan ook niet anders, virologen leven in een micro-bubbel en zijn onbekend met grote evenementen.

 • Joke van de Velde

  Marc vele mensen zijn onbekwaam om te denken wat zo virus te weeg kan brengen begrijp dat julliespijtig genoeg moeten luisteren naar de regering is ook jullie inkomen maar vergeet net voor de regeringsleiders juist hun plaats de gevolgen zullen wel zullen wel komen in de gerst

 • Catherine Stessens

  Na 3 maanden weet niemand wat mag of niet ?Iedereen doet maar zen ding.

 • Walther Temmerman

  Hij zou beter eens uitleggen hoe de R-waarde concreet berekenend wordt.