Exclusief voor abonnees

Wat heeft de leerkracht dit schooljaar geleerd? “Ik ben mijn rol als leerkracht in vraag beginnen stellen”

Photo News
Na drie hectische maanden kunnen leerlingen, leerkrachten en directies straks beginnen aan een deugddoende en welverdiende zomervakantie. Maar voor de schoolbel voor de laatste keer luidt, stelt Het Laatste Nieuws hen nog één laatste vraag: wat heeft u dit schooljaar geleerd dat u vanaf nu áltijd of net nooit meer zal doen? 

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Odette Rijckmans

  Eerst een dikke pluim voor de positieve zwoegers uit het onderwijs. Tip: zoek eens een graadsklas op . Hier weten ze al heel lang dat elk kind boven zichzelf stijgt als je in hun gelooft en ze zelfstandig laat verwerken. Een fijne vakantie voor ouders kinderen en mensen die onze waardevolle kinderen op de een of andere manier begeleiden op hun weg naar hun toekomst. Zowel op emotioneel als verstandelijk gebied. Odette

 • Dirk Keerman

  Zouden er meer moeten doen, een turnleraar die bouw heeft, een landmeter die bouw heeft, een lasser die bouw heeft, ik werd door aannemers soms uitgemaakt omdat leerlingen weinig konden, tja, minister Crevits en nu ook minister Weyts werd ingelicht. Leerlingen zijn gemotiveerd, nu nog de juiste leraar op de juiste plaats.

 • Karel Rutjens

  Mooie voorbeelden van gemotiveerde leerkrachten die hun beroep graag doen maar spijtig genoeg is niet elke leerkracht even plichtsbewust. Dat laatste is een probleem als een lockdown maanden duurt. Zeker als ze dan nog gesteund worden door vakbonden en directies die de lat veel te laag leggen.

 • Gerard Impens

  Volledig eens met leerkracht Gerrit de Neef , zeker wat hij schrijft over het afschaffen van de examens .De leerlingen werden daardoor ook minder gemotiveerd , te vergelijken met betaald worden om niet te werken.