Exclusief voor abonnees

Wat betekent de afschaffing van de woonbonus en verlaging van erfbelasting voor uw portefeuille?

belga
De belasting op verdriet verlagen, en de subsidie voor de baksteen slopen. In zijn startnota, die als basis moet dienen voor de Vlaamse regeringsonderhandelingen, mikt De Wever op enkele belastinghervormingen die ook zijn portefeuille treffen: het uitdoven van de woonbonus én het kwijtschelden van de erfbelasting voor partners en minderjarige, inwonende kinderen.

Springt het meest in het oog: het uitdoven van de woonbonus. Dat is, ter herinnering, de belastingvermindering voor wie een lening afsluit om een woning te kopen of te bouwen. Een fiscaal voordeel op maat van de Vlaming, die nog steeds de baksteen in de maag heeft. Een stevige bonus ook, die mits een goed getimede lening kon oplopen tot 1.560 euro per jaar. 

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis94 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pascal de bruycker

  Hier in de buurt een resem nieuwe "sociale" woningen voor de nieuwe Belgen , maar voor eigen familie ( alleenstaande vrouw met 2 kids ) kan het net niet , ze verdient net iets te veel....Bijna 10 jaar op wachtlijst , en dan worden de kinderen groot en is ze alleen en moet ze maar iets vinden op de prive immo... Welkom in het rechtvaardige Vlaanderen , eigen volk laatst...Sukkels !En het ergste is dat alle "democratische" partijen dit beleid voeren...

 • ronny steurbaut

  is toch duidelijk wie hier het meest voordeel bij heeft ! koppels met meerdere woningen en/of een groot vermogen , dat zijn dus de grote inkomens . lees :de wetsveranderaars zelf en niet de gewone werkman die zo dom was voor hen te stemmen .

 • Rudi Vangeel

  Net als indertijd de verhoging van de pensioenleeftijd stond de afschaffing vd woonbonus niet in hun verkiezingsprogramma. NVA bedriegers.

 • Pol Segers

  U huis is nooit van en of u grond.Want je moet er altijd voor betalen.En ze verplichten altijd wel iets wat je moet doen,Dus ben je weeral eens weet geen eigenaar.En sterven doe je maar 1 keer toch.Maarzij hebben jonge kinderen en willen nu een deeltje van hun poortje weggeven als gunst.Nooit zal je in Belgie winst maken.En zeker niet met deze toekomstige regering.deze Hebben het enkel op geld gemund.1 voor de zelfstandigen de andere voor de kerk en de laatste die altijd met iets uitkom.

 • Francies Van Caeneghem

  De alleenstaande wordt weer eens gediscrimineerd in de erfbelasting. Die blijven de nettobetaler van de staat. Zolang cd&v en nva in de regering zitten zal die discriminatie blijven en zullen er enkel voordelen gaan naar gezinnen. De Wever en co denken natuurlijk aan hun eigen winkel.