Wat als je de verkiezingen alleen via Twitter volgt

KOS
Je leest er als eerste de resultaten en de reacties, maar je moet ook een paar keer heel hard lachen als je de verkiezingen alleen via Twitter zou volgen. Want ook de grappigste van het café tweetten mee. Een bloemlezing van de leukste/opvallendste/creatiefste tweets:

Of hij al gebeld heeft naar Bart De Wever is niet bekend, maar koning Filip stuurde alvast zijn mening over de formatie op Twitter. Of beter: dat deed de grapjas die een fake account onder zijn naam aanmaakte:

Een mooie score voor Maggie De Block, dat tovert een glimlach op haar gezicht tevoorschijn. En dan weten we meteen ook hoe ze naar de wereld kijkt.

Ook bij de VRT was het heel gezellig. Ivan De Vadder danste de limbo. Met een beetje hulp van Photoshop, off course...

Maar het zou wel eens snel gedaan kunnen zijn met lachen. Want als de VRT aan de macht komt, zal er ook over de uitgaven en de taakomschrijving van de openbare omroep gepraat worden. Dat zei Bart De Wever in het kopstukkendebat en het ontging journalist Eric Goens niet:

Ook tv-maker Martin Heylen keek mee, en zag een duidelijk verschil in hoe Bart De Wever omringd werd, en Gerolf Annemans alleen stond.

Niet iedereen had echter zoveel medelijden voor de verliezers van het Vlaams Belang. De grappen konden moeilijk uitblijven. 

En ook met de andere verliezer op rechts, Jean-Marie Dedecker, mocht gelachen worden

Om halftwaalf 's nachts waren er nog altijd geen degelijke Europese resultaten, wegens technische problemen. Ook daarover kon een goeie grap niet uitblijven.