Wanted: meesteroplichter uit Gent al twee jaar op de vlucht

Wereldwijd is er een jacht geopend op meesteroplichter Kristof Braekeleirs. De Gentenaar kreeg tien jaar cel, maar verdween met de noorderzon. Interpol houdt nu samen met alle politiediensten een grote klopjacht op de 44-jarige oplichter, schrijft Het Nieuwsblad.

Braekeleirs maakte tientallen slachtoffers met kredietfraude. Hij slaagde er zelfs in om Fortis op te lichten voor 2,5 miljoen euro. Hij gaf zich uit voor immobiliënpromotor uit Destelbergen en kreeg in 2013 van het Gentse hof van beroep tien jaar effectief en een boete van enkele tienduizenden euro.

Interpol heeft nu echter een opsporingsbericht gelanceerd omdat Braekeleirs nog geen dag in de cel zat. Hij sloeg op de vlucht voor hij zich moest aanmelden in de gevangenis. Veel van zijn slachtoffers zitten al jarenlang in schuldbemiddeling en dachten dat hij effectief in de cel zat.

Dat hij al die tijd toch vrij rondliep, betekent voor de slachtoffers een zoveelste kaakslag. "Dit is toch niet te geloven. Die gast heeft mijn leven, maar ook dat van veel anderen kapotgemaakt. Al tien jaar lang zit ik door hem in de schulden. Hoe kan zo ­iemand nu nog vrij rondlopen?", zegt Dave, een arbeider uit Antwerpen in Het Nieuwsblad.

interpol