Wanneer de flitspaal op hol slaat: Waal krijgt boete omdat hij 600 km/u te snel rijdt

Belga/rv
Een Waalse dertiger schrok zich ongetwijfeld een hoedje toen hij onlangs een flitsboete in de bus kreeg: de man was in het Henegouwse Quiévrain op een plaats waar hij maar 50 km/u mocht rijden, geflitst aan een duizelingwekkende snelheid van ... 696 km/u. Foutje, zag ook de politie gelukkig meteen in.

Met zijn Opel Astra, toch niet meteen de meest blitse sportwagen, geflitst aan 696 km/u, dankzij de technische correctie teruggebracht naar een toch iets tragere 654,24 km/u. Die boete kreeg een dertiger uit Hensies onlangs in de bus. De snelheidsovertreding zou de man - in theorie - een minnelijke schikking hebben opgeleverd van 6.597 euro.

Zelfs met de grootste sportwagen of zelfs een F1-bolide is zo'n snelheid onmogelijk te halen, laat staan met een Opel Astra. Bovendien is haar zoon geen snelheidsduivel, verzekerde ook de moeder van de man aan La Dernière Heure. "Hij rijdt altijd normaal, maximaal 60 km/u." 

Volgens de krant zag de politie de fout meteen in en zal de man binnenkort een nieuwe boete krijgen. Want ja, ook 60 km/u is te snel wanneer je maar 50 km/u mag rijden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.53 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Hugo Van Haevre

  Kan zich melden voor het wereld rekord in guinness boek

 • Kevin Piscaer

  Dit is het bewijs dat dit enkel om geldbelang gaat. Dit is een software en hardware fout, schandalig dat ze toch nog willen proberen boete te innen. Geldwolven zijn het gewoon, geen enkele rekening houdende met de gewone burger en simpelweg zakken willen vullen!!!

 • piet devlieger

  Ik koop die auto direkt.

 • Rob Hoek

  Dat mogen zij niet doen om alsnog een nieuw bekeuring toe te sturen. Deze bekeuring wordt nietig verklaard en de rest ook. Krijg je alsnog 1 van dezelfde boete waarna hun km aangepast heeft mag niet. Deze automobilist gaat vrijuit.

 • victor vandesande

  voor de rechtbank ermee : krijgt geheid gelijk. Geen objectieve meting of vaststelling. Wint hij altijd.