Wandelaar ontdekt babylichaampje in struiken van Schaarbeeks park

Geslacht en identiteit nog niet bekend, autopsie vindt morgen plaats

Medialaan
In het Schaarbeekse Josaphatpark is maandagnamiddag het levenloze lichaampje van een baby ontdekt. Dat heeft het Brusselse parket bevestigd aan onze redactie. De doodsoorzaak en identiteit van het kind zijn nog niet bekend.

Het lijkje werd gevonden in de struiken langs de kant van de Azalealaan in Schaarbeek. Een buurtbewoner deed de lugubere ontdekking omstreeks 17 uur en verwittigde de politie. Die ging ter plaatse en zette een deel van de straat en het park af. Er werd meteen een buurtonderzoek gestart. De bronnen die de politie verwittigden, werden verhoord.

Momenteel is nog onduidelijk of het kindje levend geboren werd. Ook het geslacht van de baby en de identiteit van de ouders zijn nog niet bekend. Een wetsdokter en het labo gingen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. 

Het gerechtelijk onderzoek zal moeten uitklaren hoe en in welke omstandigheden de boreling overleden is. "Op dit moment weten we niet of de pasgeborene levend geboren is. We kunnen evenmin zeggen of het een jongen of een meisje is. Over de identiteit zijn ook nog geen gegevens bekend", zegt het parket in een persbericht. 

Dinsdagochtend vindt een autopsie plaats op het lichaampje. Het parket geeft later op de dag meer informatie over de zaak.
21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • pierre robben

  Schaarbeek. Lijkt mij een aangename bestemming voor een leuk dagtripje. Met dank aan de ultralinkse potentaatjes.

 • Evelyne JACQUES

  Het wordt hoog tijd dat iedere gemeente een vondelingenschuif heeft én dat iedereen daarvan op de hoogte wordt gebracht! Dit zou een grote drempel wegnemen bij mensen die een ongewenst kind ter wereld brengen. In wat voor een tijd leven wij toch, hoe meedogenloos van die moeder die haar kindje daar in dat park gedumpt heeft als een stuk vuil... Ik hoop dat ze de ouders vinden en dat ze hun straf niet ontlopen. Rust in vrede, klein engeltje.

 • Lia Schuijt

  De pil gebruiken? Dit hoeft tegenwoordig niet meer ze. Ongelukje? Geef het dan af ter adoptie zal wel weer uit een zeker milieu komen waar anders meteen met messen iemand omgebracht wordt vanwege eerwraak of whatever.

 • Franciscus Eduardus Peeters

  Niks vondelingenschuif, als je kinderen maakt moet je er maar voor zorgen en niet behandelen als vuilnis. Hopelijk vinden ze de ouders en krijgen die een zware straf voor moord.

 • Kris Verbeek

  Naar mijn weten is er maar 1 vondelingenschuif en dat is in Antwerpen. Maar waarom dat babytje niet achterlaten bij een ziekenhuis? Maar gewoon het kind doden of laten sterven kan toch niet de bedoeling zijn. Er zijn genoeg kinderloze mensen die maar al te graag een babytje zouden willen adopteren.