Wallonië verwacht 250.000 FFP2-maskers

Een felbegeerd FFP2-masker.
AFP Een felbegeerd FFP2-masker.
Wallonië verwacht tegen eind volgende week de levering van 250.000 FFP2-maskers. Dat zei minister-president Elio Di Rupo (PS) bij een gedachtewisseling via videoconferentie met het parlement.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Wallonië heeft 5 miljoen chirurgische maskers besteld, daarvan zijn er intussen al 2,2 miljoen geleverd. "De rest zullen we pas tegen 1 of 15 april krijgen", aldus Di Rupo. Van de 760.000 bestelde FFP2-maskers worden er tegen eind volgende week 250.000 geleverd. "De rest komt ook tegen 15 april", aldus de minister-president.

Di Rupo had het ook over het transitieplan voor het Waals gewest. Oppositiepartij cdH had midden maart gesuggereerd dat het bedrag dat dit jaar is gereserveerd voor het plan -450 miljoen euro- zou moeten worden besteed aan de strijd tegen het coronavirus. Di Rupo verzekerde dat het transitieplan “met vertraging” zal worden uitgevoerd.

Lees ook: De gezichten achter de cijfers. 90-jarige Suzanne weigerde beademing: “Geef die maar aan de jongeren” (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • oswald billiet

    We moeten die maskers elders gaan bestellen. En dit in een land waar de textielindustrie in staat is om de hele wereld van maskers te voorzien. Ongelooflijke kortzichtigheid en gebrek aan besluitvaardigheid. De burger heeft die niet nodig zeggen ze. Wat dan met al die mensen op bussen, warenhuizen en treinen, wachtzalen? Zijn die immuun?

  • serge de beyser

    Nog een geluk dat we 1 land zijn met 1 regering, geen probleem voor de verdeling. Geldt langs weerskanten.