Ga naar de mobiele website
^ Top

Wallonië start gerechtelijke procedure tegen Volkswagen

REUTERS
Waals minister van Milieu Carlo Di Antonio heeft vandaag aangekondigd dat Wallonië een burgerlijke procedure gaat starten tegen Volkswagen. Naar aanleiding van Dieselgate startte de Waalse regering met de Duitse autobouwer gesprekken over een mogelijke schadevergoeding, maar die hebben volgens Di Antonio onvoldoende resultaat opgeleverd.

Nadat bekendraakte dat Volkswagen sjoemelsoftware gebruikte om de werkelijke uitstoot te verhullen, besloot de Waalse regering bij de procureur des Konings in Brussel een verklaring van benadeeld persoon neer te leggen. Zo kon Wallonië onderhandelingen voeren met Volkswagen om een vergoeding te bekomen voor de fiscale en milieuschade die het gewest geleden zou hebben als gevolg van het milieuschandaal.

De Waalse regering is vandaag echter tot de vaststelling gekomen dat er onvoldoende schot zit in de onderhandelingen, zo blijkt uit een mededeling van Di Antonio. Het Waalse gewest is het eerste gewest dat naar de rechtbank stapt. Vlaanderen verklaarde zich in november vorig jaar benadeelde persoon. In België zouden 331.000 wagens uitgerust zijn geweest met sjoemelsoftware, waarvan 102.500 in Wallonië.Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug