Wallonië krijgt er dit jaar bijna 200 flitspalen en trajectcontroles bij

Illustratiebeeld.
BELGA Illustratiebeeld.
De Waalse overheid is nog dit jaar van plan om 167 extra flitspalen, maar ook een aantal trajectcontroles te installeren. De nieuwe flitspalen komen vooral op drukke invalswegen van steden en gemeenten en op transitwegen richting de autosnelweg. Dat schrijven de kranten van Sudpresse vandaag.

59 nieuwe flitspalen zijn de voorbije maanden al geïnstalleerd, tegen het einde van het jaar moeten er daar nog eens 108 bijkomen. Ook moeten er op een twintigtal plaatsen trajectcontroles komen, en komen er roodlichtcamera’s bij. 

Dat alles moet maken dat Wallonië tegen 2020 ongeveer 120 flitspalen per miljoen inwoners heeft, waarmee de regio volgens minister van Mobiliteit Carlo Di Antonio (cdH)in de Europese middenmoot terechtkomt. In Vlaanderen gaat het om 260 per miljoen inwoners.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • jos robben

  Wallonië zoekt een oplossing voor de nijpende geldnood. De door Vlaanderen reeds jaren geleden bewust georganiseerde ordinaire geldklopperij onder het mom van verkeersveiligheid heeft hun duidelijk op ideeën gebracht

 • Philippe Vander Haeghen

  Sinds een paar jaar staan er hier een tiental. Eén camera beschikbaar waarvan iedereen binnen de 5 minuten weet in welke paal die zit. Voor de rest blijft het Francorchamps...

 • Marc Baeyens

  Daar lopen ze weeral een decennium achterop.

 • William Van den Berghe

  Big Brother komt er ook naar Wallonië . Ook daar is het gedaan met zorgeloos rondtoeren. Als ze ons maar geld kunnen afhandig maken.

 • karel vandamme

  en zullen deze, zoals in Vlaanderen, ook zonder camera's geïnstalleerd worden?