Wagens uit Frankrijk meest betrokken bij ongevallen in België

Foto ter illustratie (archiefbeeld)
Mozkito Foto ter illustratie (archiefbeeld)
Het Belgisch Bureau van de Autoverzekeraars (BBAV) heeft in 2019 zo’n 4.988 dossiers geopend op basis van een aangifte van de betrokkenheid van een niet-Belgisch voertuig bij een ongeval in 2018. Dat zijn er 454 meer dan het jaar daarvoor, zo blijkt uit het jaarrapport dat vandaag werd bekendgemaakt. Frankrijk blijft het land met de hoogste betrokkenheid.

De ongevallen werden veroorzaakt door voertuigen uit Frankrijk (28,17%), Nederland (11,53%), Duitsland (8,40%), Groot-Brittannië (4,75%) en het groothertogdom Luxemburg (2,55%), maar ook uit Bulgarije (14,68%), Roemenië (11,47%) of Polen (5,91%).

Een van de opdrachten van BBAV is de slachtoffers vergoeden van de ongevallen die zich in België voordoen en waarbij buitenlandse voertuigen betrokken zijn die gedekt zijn door een groene kaart (internationale verzekering).

Wanneer een voertuig uit België betrokken is bij een ongeval in het buitenland, kunnen de benadeelden een vergoeding vragen aan het nationale bureau van het land waar het ongeval zich voordeed.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • RENE LENAERTS

    Dat zijn misschien de vele drugkoeriers die pendelen tussen Frankrijk en Antwerpen of Amsterdam.

  • Bjorn Eeckhout

    Verbaasd?? Zeker niet! De Fransen die hier in België komen werken wanen zich soms op het circuit van Le Mans!!!