Wagen knalt woonkamer binnen: huis onbewoonbaar

Thomas Vandewalle
Bij een ongeval in Lozer, een deelgemeente van Kruishoutem, is vanmorgen een wagen in de gevel van een woning terechtgekomen. De bewoner raakte bedolven onder het puin, maar liep geen verwondingen op. Het huis is onbewoonbaar.

Het ongeval gebeurde even voor 6 uur op de Nazarethsesteenweg. De chauffeur reed met zijn Audi richting Lozer toen hij ter hoogte van het kruispunt met de Lozerkerkweg van de baan raakte. "De klap was enorm", vertelt bewoner Pascal Van Damme (51). "Ik lag te slapen in de zetel en die is maar liefst anderhalve meter opgeschoven. Het schilderij dat aan de muur hing, belandde op mij."

De chauffeur kon zelf uit het voertuig klauteren en smeekte de bewoner op zijn knieën om hem te vergeven. "Het is een wonder dat hij niet gewond raakte", bedenkt Pascal. "Gelet op de schade, moet hij zeker te snel hebben gereden. Er is hier maar 50 km/uur toegelaten, maar veel chauffeurs rijden een pak sneller op deze gewestweg."

De woonkamer is volledig vernield en diende te worden gestut wegens instortingsgevaar. De woning werd dan ook onbewoonbaar verklaard. De gemeente is op zoek naar een crisiswoning voor de man. 

Thomas Vandewalle
Thomas Vandewalle
Thomas Vandewalle
Thomas Vandewalle
Thomas Vandewalle18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Fernand Somers

  Ja nu hoor je ze niet roepen,de jeugd ,van het zal wel een 60 plusser zijn.

 • P. Vangistel

  Het zal weer eens niet iemand met een zware voet zijn die een onschuldige burger z'n leven overhoop gooit. Nog een geluk dat de bewoner niet is geraakt, met de chauffeur heb ik 0 compassie, auto heeft hij zelf al gesloopt, nu nog z'n rijbewijs inleveren voor minimum 5 jaar.

 • Eddy DESMET

  Dat noemt men - heel erg spijtig genoeg - met de deur in huis vallen en door roekeloosheid mensen in de problemen brengen.

 • gerd treiteraar

  en ongeval door een lozer ? en dat in Lozer ? Tiens.

 • Rony Bekaert

  GPS iets te letterlijk genomen zeker ?? Mijne gps zegt soms ga rechtdoor!! over de rotonde eerste afslag ?????