Wagen gegrepen door trein op overweg in Tielt: bestuurder sterft

Lieven Samyn
Aan een overweg langs de Meulebeeksesteenweg in Tielt is deze middag rond kwart voor één een auto door een trein gegrepen. De automobilist overleefde de aanrijding niet. Over de precieze omstandigheden van het ongeval is nog geen duidelijkheid. 

Volgens getuigen stond de wagen aanvankelijk stil aan de gesloten overweg, maar werd het voertuig toch gegrepen door de passerende trein. De wagen werd weggekatapulteerd tot tegen een paal. Het motorblok vloog enkele meters verder tot tegen een geparkeerde wagen. 

“Het gaat om de trein die op weg was van De Panne naar Antwerpen-Centraal. Het treinverkeer is verstoord op die lijn, beide sporen tussen Lichtervelde en Tielt zijn versperd”, aldus Frederic Petit, woordvoerder van Infrabel.

“Bij het ongeval viel één dodelijk slachtoffer te betreuren”, bevestigt commissaris Luc Verbeure. “De man bevond zich in het voertuig dat werd aangereden op de overweg. Er waren geen andere passagiers. De trein kwam tot stilstand tussen de Meulebeeksesteenweg en het station van Tielt, alle reizigers werden intussen van de trein gehaald. Ze worden ofwel terug naar het station van Tielt gebracht, ofwel kunnen ze met de bus verder naar het station van Deinze.”
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lilli Debloem

    Veel sterkte aan de familie maar ook aan de bestuurder!