Waarom u mogelijk geen Mars en Snickers in Colruyt kan vinden

Illustratief beeld.
Geert De Rycke Illustratief beeld.
Kan u tegenwoordig ook geen kattenvoeding van Whiskas of mini-uitvoeringen van Snickers en Mars in de Colruyt vinden? De oorzaak ligt bij een aanslepend conflict tussen de Europese inkoopgroep Agecore en de Amerikaanse multinational Mars. Daardoor verdwijnen bij zowel Colruyt als andere leden van de groep zoals Intermarché in Frankrijk en Coop in Zwitserland producten uit de winkelrekken.

De Europese inkoopgroep Agecore, waartoe onder meer Colruyt en het Franse Intermarché behoren, zet Mars al sinds december onder druk om de aankoopprijzen te verlagen. Die Amerikaanse multinational is producent van petfoodproducten Pedigree en Whiskas maar ook bekend snoepgoed zoals Mars, Snickers, Twix, M&M, Bounty en Malteser.

Nieuwe fase

“Bij Colruyt verdween aanvankelijk vooral dierenvoeding uit de rekken, maar recent lijkt het conflict een nieuwe fase in te gaan. Nu zijn in de winkels immers steeds meer bekende zoetwaren van de fabrikant, zoals de mini-uitvoeringen van Bounty, Mars en Snickers, tijdelijk onbeschikbaar. Ook de voorraad Uncle Ben’s begint gaten te vertonen”, schrijft Stefan Van Rompaey op de website van vakblad RetailDetail.

Woordvoerster Hanne Poppe van de Colruyt bevestigt dat er bevoorradingsproblemen zijn“Op dit moment zijn er inderdaad gesprekken met Mars, maar die verlopen in een constructieve sfeer. Mars blijft een zeer gewaardeerde partner. Je kan het vergelijken met een goed huwelijk waarin er ook eens meningsverschillen zijn. We zijn dan ook positief over de gesprekken die momenteel lopen.”

Op de vraag wanneer de bevoorradingsproblemen zouden opgelost zijn, kon de woordvoerder nog geen antwoord geven. “Ik kan daar geen termijn op kleven. De onderhandelingen kunnen snel afgerond zijn, maar dan kan het nog even duren vooraleer de logistieke ketting weer kan opgestart worden. Dat enkele dagen duren, een week of langer, het hangt af van het soort product.”

Niet eerste conflict met voedingsgigant

Het is niet de eerste keer dat Colruyt en de andere leden van Agecore een conflict uitvechten met een producent. In het voorjaar van 2018 haalde de inkoopgroepering honderden producten van Nestlé uit de rekken door een maandenlang conflict. Ook toen deed Colruyt op beperkte schaal mee. Daardoor waren tientallen producten van Nestlé tijdelijk niet te koop in haar winkels.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • raf peeters

  Niet zo erg ,zijn namelijk niet direct levensnoodzakelijke artikelen ,eerder meer schadelijke voor de gezondheid.

 • Claudia Rosseel

  Een maand zonder Mars, dat kan niet slecht zijn voor de gezondheid.

 • Karel Verelst

  Als ik geen M&M's meer bij Colruyt kan vinden, dan ga ik elders shoppen!

 • rik lagrou

  Wie moeten boeten de boeren die deel van Goedkoper werken Alles word duurder maar snoepprodukten moeten goedkoper Dus ofwel minder kwaliteit ofwel minder centen voor cacao Zijn die aankopers niet beschaamt Goedkopere melk poeder?

 • Sander Clijsters

  Duidelijk een winkel waar klanten niet op de eerste plaats komt maar hun winst wel. Ik hoef geen laagste prijs garantie te hebben. Die paar cent goedkoper gaat het niet maken. Ik wil wel graag kwaliteit en klant vriendelijkheid. Ik winkel nu al een jaar niet meer bij okay of colruyt enkel nog bij Jumbo en ik ben er blij mee.