Exclusief voor abonnees

Waarom u er zelf ook niet aan kan doen dat u de regels niet meer volgt

Honderden mensen troepten het afgelopen weekend samen op het Flageyplein in Elsene.
RV Honderden mensen troepten het afgelopen weekend samen op het Flageyplein in Elsene.
Tien contacten per week? Anderhalve meter afstand houden? Voor de honderden feestende jongeren die het afgelopen weekend in Brussel samentroepten, behoren de coronamaatregelen tot een ver verleden. Ook huisartsen merken dat patiënten met de dag lakser worden. Waarom vieren we zo massaal de teugels? En hoe kunnen we onze motivatie om de maatregelen te volgen weer opkrikken? Motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste (UGent) licht toe.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • wilfried de hert

  Waarom je er niet kan aan doen dat je kranten hoe langer hoe minder ernstig neemt?

 • Wesley Kenis

  Lap het is weeral de schuld van.de "anderen"....wie had dat nu gedacht....of.zou het toch kunnen dat hetbnu de "niet langer diensplichtige" generatie is die rondloopt. .. Tiens waarom houden al die mensen.zich WEL aan de regel. ..

 • Rudi Goossens

  10000 betogers in Brussel hun gangetje laten gaan om een overleden crimineel te herdenken niet aanpakken en gewoon laten doen...dat is het sein aan iedereen om maar op te doen...

 • Wim Vanderheijden

  Eerlijk gezegd zou ik graag nog eens de regels op een rij willen zien want ik volg niet meer. Ik zal waarschijnlijk niet de enige zijn. Terwijl dit toch belangrijk is, het virus zit gewoon te wachten op een nieuwe kans. Wij komen nog steeds weinig buiten, maar een opfrisser voor iedereen lijkt me nuttig.

 • Ben Kenobi

  Ik werk en kom buiten met een mondmasker en ik vermijd drukke plaatsen,ik kom alleen buiten wanneer het echt nodig is, ik hou social distance. Ik hou mij aan mijn eigen regels. De regels van een gezond verstand.