Waarom naar de achterste pakjes in de supermarkt reiken geen zin meer heeft

We doen het allemaal: onszelf dubbel buigen in de winkelrekken van de supermarkt om je favoriete yoghurt of dat lekker stukje vlees met een iets langere houdbaarheidsdatum te kunnen bemachtigen. Maar dat heeft blijkbaar nog weinig zin. Delhaize maakt alvast komaf met al dat gegraai naar de achterste producten. Ze vragen aan het personeel om producten met een langere houdbaarheidsdatum gewoonweg niet meer meteen in de rekken te leggen. Dat schrijft De Standaard.

Waarom de keten het welletjes geweest vindt met onze winkelfitness? "De eerste pakjes in de rij belanden amper of zelfs nooit in een winkelkar. Dagelijks blijft Delhaize met zo'n 35.000 niet verkochte maaltijden zitten. Dat kost niet alleen geld, het is ook verspilling", vertelt woordvoerder Roel Dekelver aan De Standaard. De supermarktketen kan een deel van de overschotten wel wegschenken, maar al de rest moet jammer genoeg vernietigd worden.

Daarom komt de keten dus met deze simpele oplossing. Het personeel wordt opgeroepen om minder producten direct in de rekken te leggen. Verre data komen er dus niet meteen bij, maar pas als aanvulling echt nodig is. "We zorgen wel dat er nog genoeg marge is. Producten zijn nog altijd verschillende dagen goed én we doen het enkel voor die producten die sowieso gekocht worden voor snelle consumptie zoals vis, vlees en sla."

ANP