Exclusief voor abonnees

Waarom mag men als beesten op elkaar heel Europa rondvliegen, maar mag Bart Peeters niet optreden voor een verzameling bubbels?

Noël Slangen overschouwt de politieke week

Illustratiebeeld.
EPA Illustratiebeeld.
De belangrijkste verantwoordelijken voor de tweede coronagolf zijn intussen gekend: twee huwelijksfeesten, een verjaardagsfeest en - volgens Antwerps gouverneur Cathy Berx - cultuurliefhebbers, want die blijven na een voorstelling in bosjes rondhangen om na te praten. De cultuur- en evenementsector mag in deze crisis een nominatie op zak steken als meest getroffen sector. Het valt op hoe weinig krediet de sector geniet bij de politiek. 

Je hebt 18% van dit artikel gelezen
74 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • phil smedts

  Het probleem met de cultuursector is dat je langere tijd met een hoop mensen in een gesloten ruimte zit, en er hoe langer hoe meer aanwijzingen zijn dat het virus zich ook via aerosolen kan verspreiden, en dat deze aerosolen lang kunnen blijven hangen, wat dus gevaarlijk is voor besmetting. Los daarvan is het opeengepakt gaan zitten in een vliegtuig natuurlijk waanzin, maar je moet niet omdat dit toegelaten wordt, wegens sterke bedrijfsobbygroepen, ook andere besmettingsrisico's gaan toelaten.

 • Emiel Wolfs

  Wie wil vliegen heeft dat recht, maar als ze daarna covid krijgen zou het maar al te logisch zijn dat ze zelf opdraaien voor de kosten. ZONDER tussenkomst van het ziekenfonds.

 • johan fransaert

  als je ook een beetje met je familie, jong en oud inzit ga je nooit in die overvolle vliegtuigen zitten en vermijd je grote menigten als de pest, maar als ik de beelden van het vorige weekend bekijk bezit een groot deel van de Belgische bevolking weinig tot geen empathie met de ouderen of de zwakkeren.

 • Bart Huysmans

  Als je de cultuursector wilt verdedigen, dan is dat je goed recht, maar daarbij andere sectoren aanvallen in materie waar je niks van kent, is dit laag bij de gronds!

 • Erik Meers

  Optreden voor bubbels is volgens mij niet het probleem , het probleem stelt zich als er honderden mensen op elkaar gepakt staan aan de kassa of de ingang van een evenement