Exclusief voor abonnees

Waarom het kletterde op de Veiligheidsraad en de politiek er genoeg van heeft om zondebok te zijn: “De experten gaan ook niet vrijuit”

Viroloog Erika Vlieghe in het Vlaams parlement.
BELGA Viroloog Erika Vlieghe in het Vlaams parlement.
Het kletterde gisteren op de Veiligheidsraad. Het ‘vage’ advies van de GEES stak de lont aan van een heftige discussie. De politiek heeft er genoeg van om de zondebok te zijn. “De experten gaan ook niet vrijuit.” Een reconstructie van een bewogen vergadering. 

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
151 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Paul Van Hooland

  Altijd al homeles geweest vanin begin en nog niks beter dus . Grote kinderen .

 • ROBERT WATTY

  Ik geeft hen gelijk die expert gaan zeker niet vrijuit

 • Steven van de Meerssche

  Misschien eens denken aan een communicatie expert die duidelijke taal brengt ipv iedereen en alleman die zijn interpretatie van de regels weergeeft

 • Marc smet

  Zoals steeds staan de beste stuurlui aan wal. En ja, er mag best kritiek geuit worden op "de politiek". Dat hoort tot hun job, ze worden er nog ruim voor betaald ook. Anderzijds is deze tweede golf het resultaat van de nonchalance van ieder van ons. Jong, oud, Antwerpenaar, West-Vlaming, Brusselaar, Waal ...Wij zijn samen verantwoordelijk voor wat er gebeurt. Het is al te gemakkelijk om de "politiek" steeds aan te wijzen. "De politiek", dat zijn wij allemaal samen.

 • Patrick Van Lersberghe

  Men moet niet enkel verwijten sturen naar de betrokken ministers en experts. Diegenen die de maatregelen verder aan hun laars lappen dragen een veel grotere verantwoordelijkheid. Het zijn zij die heel waarschijnlijk verantwoordelijk zullen zijn voor de nieuwe opstoot van het Corona-virus.