Exclusief voor abonnees

Waarom experten de horecacheque van 300 euro geen goed idee vinden: “Waardering voor de zorgverleners druk je niet uit met een bedrag”

Photo News
“Mensen laten voelen dat je hen waardeert, doe je niét door hen een horecacheque van 300 euro te geven”, zegt waarderingsexpert Nathalie Arteel. De zorgverleners noemden het cadeau van de federale overheid eerder al ‘een aalmoes’. Maar hoe moet het dan wel? Wat was wel een mooie vergoeding geweest? Experten leggen uit.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
20 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marceline Laev

  Aalmoes van de vetbetaalde politici. Schaam u

 • Nancy De Cloedt

  Wat zijn die mensen met 300€ , ze worden er op belast en er schiet niks van over.Extra vakantiedagen en veel meer personeel aanvaarden,zodat ze geen dubbele schiften moeten draaien.Hun gezondheid is onze gezondheid .

 • Cindy Van hoecke

  Ok het is ons werk maar met genoeg personeel en middelen.

 • Godot Lilly

  Het is zelfs niet echt een steunmaatregel voor het verplegend personeel maar wéér een verdoken steunmaatregel voor de horeca die al gigantisch veel belastingsgeld en bonussen hebben gekregen. Een schoolvoorbeeld van neoliberaal bewind.

 • Johanna Ruiter

  Het gaat erom dat deze mensen hun leven hebben gewaagd. Ernstig zieken verzorgen en/of verplegen is iets anders dan je leven wagen. Dit is geen keuze, dit is ze overkomen en ze hebben zich desondanks vol energie ingezet om nu te moeten vaststellen dat velen alweer maling hebben aan de regels. Dat is wél een keuze!