Exclusief voor abonnees

Waarom de stijging van het aantal besmettingen ons (nog) geen angst moet aanjagen

Volgens viroloog Steven Van Gucht is het nog te vroeg om ongerust te zijn over de stijging van het aantal besmettingen.
REUTERS Volgens viroloog Steven Van Gucht is het nog te vroeg om ongerust te zijn over de stijging van het aantal besmettingen.
Voor het eerst sinds lang zijn er opnieuw meer coronabesmettingen. Vooral bij kinderen jonger dan 9 jaar én bij 90-plussers nam het aantal besmettingen toe. Daarnaast zijn het vooral twintigers en dertigers die besmet raakten. En toch moet deze stijging ons (nog) geen angst aanjagen, zegt viroloog Steven Van Gucht.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen
39 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joan Lute

  Als ik zie hoe zoveel mensen doen alsof de pandemie niet bestaat vrees ik een nieuwe grote uitbraak van eind september met als triest hoogtepunt dat kerstmis dit jaar in complete Lockdown is zonder enige versoepeling omdat het aantal slachtoffers astronomisch hoog zal zijn. Je ziet de mensen gewoon in hun lach schieten als het over coronaslachtoffers gaat. Dit is het ware gelaat van de mensen in tegenstelling tot de mensen die alle dagen applaudisseerden. Zo erg dat mensen er echt om vragen.

 • julien de meulder

  dit hebben wij allemaal te danken aan onze jeugd en jong volwassenen die niet beseffen waar ze mee bezig zijn ze denken dat ze onkreukbaar zijn en geen respect hebben met de medemens .de toekomst zal het uitwijzen

 • marcel strobbe

  Van Gucht intelligente man ik geloof hem 100% een kleine opflakkering is maar strovuur. En voor een tweede golf als die er al komt,is het vaccin daar. Al de rest is praat van onbevoegden.

 • Koenraad Verstraeten

  Of zoals een veelvuldig verguisd politieker enkele maanden geleden de wijze woorden sprak: "Bij een lockdown, sluit je normaal de zieken op en niet de gezonde burgers, die voor de economie van het land kunnen zorgen." Ook ik heb helemaal geen zin meer in een volgende lockdown, dames en heren experts en zelfverklaarde volksvertegenwoordigers (politiekers)!

 • Gisele Rysselinck

  Ze hadden beter gewacht met het versoepelen ,normaal dat de jeugdige bevolking daar hun laars aanvegen ,