Exclusief voor abonnees

Waarom de oorlog tegen cocaïne niet te winnen is

Coca-oogst in Colombia.
AFP Coca-oogst in Colombia.
Cocaïne uitroeien, kán dat eigenlijk wel? Laat over het antwoord geen twijfel bestaan. Het is 'nee'. Cocaïne is geen randverschijnsel, het is een mega-industrie waar elke dag miljoenen euro's in omgaan, met meer belanghebbenden dan verliezers. Met voor elke pion die omvalt, tien andere die al klaarstaan.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen60 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • josep duhamel

  deze oorlog is inderdaad niet te winnen door linkse politieke onwil

 • paul lemmens

  je kunt hem winnen , meer gevangenissen en al de gebruikers 1 jaar cel en de verkopers minimum 10 jaar , beter investeren in gevangenissen dan war on drugs

 • Hugo Bavré

  Naast zware straffen voor handel, bezit en gebruik van drugs moet er altijd een definitieve in beslagneming zijn van de plaats, voertuig, gebouw, boot, vliegtuig e.a. waar de drugs gevonden werden. Handel drijven met drugs producerende landen moet verboden worden.

 • Bruno Zonnekeyn

  Ter plaatse alles platbranden (uitroeien). Geef die boeren iets anders om te planten waarvoor ze wel een eerlijke prijs van de regering kunnen krijgen. Nu bepalen de drugbarons wat die arme boeren krijgen voor hun gewassen.

 • Eric De landtsheer

  Omdat de politiek er teveel aan verdient. Omdat men gretige dealers vrij importeert en beschermt? Een vleugje Duterte in Europa gedurende 5 jaar en er zal al veel opgelost zijn. Heb geen genade met criminelen die geen genade hebben met het volk.