Waarom actie ‘Win uw huis’ voor Warmste Week van Studio Brussel definitief wordt stopgezet

RV
De actie ‘Win uw huis’ is nu ook definitief stopgezet, nadat ze zondag al 'on hold' kwam te staan. Je kan dus geen lotje van 50 euro meer kopen en zo een gerenoveerde rijwoning in Waregem winnen. Kris Sierens en zijn gezin lanceerden de actie om Kom op tegen kanker te steunen, via de Warmste Week op Studio Brussel. “De visie van sommige mensen, ingegeven door afgunst en onwetendheid, is voor ons onbegrijpelijk”, klinkt het.

Het regende naast positieve reacties echter ook veel verwijten, vooral op sociale media. Sommige mensen dachten dat Sierens zichzelf wou verrijken met Kom op tegen Kanker als excuus. “We zijn zeer ontgoocheld over de persoonlijke negatieve impact en wensen geen verder persoonlijk risico te nemen door de actie verder te zetten”, zegt Kris Sierens. “De visie van sommige mensen, ingegeven door afgunst en onwetendheid, is voor ons onbegrijpelijk”, aldus Sierens. 

“We herhalen dat deze mensen integer waren en enkel goeie bedoelingen hadden”, zegt Marc Michils van Kom op tegen Kanker. “We hebben alle begrip dat ze de actie stopzetten. Het is nu misschien zinvol dat we met zijn allen eens nadenken hoe we met elkaar omgaan”, aldus Michils. 

200 deelnemers

De actie werkte zo: wie op www.winuwhuis.be een deelnameticket van 50 euro kocht, maakte kans om de woning te winnen. De lat werd op maximum 15.000 deelnametickets gelegd. Indien dat gehaald werd, ontving het koppel 400.000 euro (alle kosten inbegrepen), Kom op tegen Kanker 350.000 euro én won iemand hun huis voor 50 euro. “Er zijn op dag één van de actie net geen 200 deelnametickets geregisteerd”, zegt Kris Sierens. “We gaan al die mensen nu contacteren met de vraag of ze de 50 euro terug willen, nu de actie stopgezet is, of dat we het toch aan Kom op tegen Kanker mogen geven. We hopen op het laatste." 

"Ik vraag nu om de rust te laten terugkeren. Dank aan alle mensen die ons steunden. Blijf zoveel mogelijk warme acties steunen, zodat heel veel mooie doelen een duwtje in de rug krijgen. Zo wordt het voor iedereen zeker een super Warmste Week”, aldus nog Kris Sierens.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Koen Lembrechts

  Iemand hier nog onlangs gezocht op immosites naar een woonst? 400000 is allang geen uitzondering meer. En alles hangt af van de ligging, renovatie (recent, kwaliteit van de materialen, inrichting), de grootte van het huis en de tuin,garage of niet. Luc, een huis vind je niet meer voor 120000, tenzij een bouwvallige vakantiewoning in de bossen. Als deze mensen dit willen doen voor een goed doel, zal er wel over nagedacht zijn vooraleer het in de media te verkondigen.

 • Anne Onsia

  Op die locatie is dat een redelijk goedkope prijs voor dergelijke woning. Als ze de 400k niet haalden ging overigens AL het ingezamelde geld naar KOTK, dat kon serieus oplopen. Is overigens een organisatie waar zeer weinig geld blijft plakken. Zelfs de CEO heeft maar een normale wedde.

 • Luc Vanderkelen

  Omdat het maar 120000 euro waard is

 • jean petermans

  Zoals met zoveel zaken in ''t leven: bezint eer je begint

 • jordan man uello

  Het huis was zeker de moeite waard, vooral door die 2 mooie boompjes voor de deur (van een ander). Succes nog met hun verkoop, hopelijk halen ze langs de gewone weg ook hun 200.000 euro op.