Waalse tienerzoon stuurt 722 sms’jes voor Pia: “Met beste intenties, maar kost wel 1.400 euro”

De sms-actie voor de kleine Pia was een gigantisch succes.
rv De sms-actie voor de kleine Pia was een gigantisch succes.
Een Waalse jongen van veertien uit Flémalle heeft meer dan zijn steentje bijgedragen voor de sms-campagne ten voordele van baby Pia. Hij stuurde maar liefst 722 sms’jes. “Vol goede bedoelingen”, zegt zijn mama Corinne, maar ze klaagt in de kranten van Sudpresse over de factuur die opliep tot meer dan 1.400 euro. Ondertussen onderging Pia zelf de eerste testen die nodig zijn vooraleer ze de peperdure prik die haar leven kan redden kan krijgen.

Al snel bracht de sms-actie voor de zieke baby Pia 1,9 miljoen euro op, de kostprijs van het voor haar levensnoodzakelijke medicijn. Tussen de gulle schenkers zat een nietsvermoedende tiener uit Flémalle, die voor 1.444 euro aan sms’jes verzond. “Hij deed het met de beste intenties en dacht: hoe meer sms’jes ik stuur, hoe beter voor Pia. Maar hij besefte niet dat elk sms’je hem twee euro kostte”, zegt zijn mama Corinne, die zelf ook een sms had gestuurd. Corinne kreeg een waarschuwing dat de sms betalend was, maar haar zoon niet. Voor hem was het zoals een like op Facebook, zegt zijn mama.

Haar tienerzoon kreeg volgens haar een bericht dat de sms gratis was. “Hij had niet door dat het ging om de bevestigings-sms die hij hem als antwoord gestuurd werd”, zucht Corinne. De jongen verzond 722 sms’jes, goed voor 1.444 euro. Corinne doet haar verhaal om andere ouders te waarschuwen. “Ik wil graag mensen in nood helpen, maar dan binnen mijn financiële mogelijkheden. Enkel volwassenen zouden mogen sms’en, minderjarigen niet.”

De zieke Pia met haar familie.
Photo News De zieke Pia met haar familie.

Ze sprak de operator, Orange, aan, maar die beweren niets te kunnen doen tot 25 oktober, wanneer de factuur er is. “Ik ga de factuur betwisten bij de Ombudsdienst voor Telecommunicatie”, aldus Corinne. “We zullen wel zien wat er van komt.”

Corinne had het gsm-abonnement van haar zoon stopgezet. Ze voegt eraan toe dat haar zoon lijdt aan dyspraxie, een motorische ontwikkelingsstoornis waardoor hij problemen heeft met zijn coördinatie en bewegingen. “Daarom heeft hij zijn gsm consant nodig. Maar Orange vraagt nu een provisie van 250 euro om zijn nummer weer te activeren.” De vader van de jongen heeft klacht ingediend bij de telecomwaakhond BIPT.

Intussen heeft baby Pia bloedtesten ondergaan in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen. Die moeten aantonen of het meisje sterk genoeg is om het medicijn te krijgen dat haar leven kan redden en of haar lichaam van nature geen antistoffen aanmaakt tégen dat medicijn. De resultaten van de testen zouden er volgende week pas zijn.
105 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lise Lauwers

  Orange melde helemaal niet dat het gratis was. Ik heb voor ik mijn sms kon versturen op akkoord moeten drukken dat dit een betalend nummer is en dat hier bijkomende kosten aan vasthingen. Vergeet niet blijft een tiener waar is dat zogezegd smsje dat het gratis was? Ik heb daarna sms gekregen van welkom in team pia maar niks over gratis

 • Cindy Geudens

  Bij proximus is er een mogelijkheid om je kinderen hier bij af te schermen. Wij zijn hier heel tevreden over. Betaal sms kunnen ze niet sturen, ze zijn beschermd tegen 18+ zaken, ze hebben maar bepaald aantal gb aan internet. Als ouder beslis jij wat wel en niet kan voor je kind.

 • Evy Broux

  En dat is een van de redenen dat ik weg ben bij orange. Sommige diensten werken alleen met betaal nummers en dan ben je snel over buged. Bij proximus waarschuwen ze mij nu. Bij orange niks waarschuwing en plots werkt je telefoon niet meer tot je je factuur binnen krijgt en betaald. Echt slechtste operator aller tijden

 • Linda Dolce

  Vreemd dat Orange meld dat het gratis is.

 • Chris Stryckers

  Voor minderjarigen zou er automatisch een limiet moeten zijn zodat dit niet zou kunnen gebeuren