Waalse tegenhanger van ‘De Warmste Week’ brengt 5,6 miljoen euro in het laatje

Presentatoren Ophélie Fontana, Adrien Devijver en Sara De Paduwa vliegen elkaar in de armen als ze het eindbedrag vernemen.
BELGA Presentatoren Ophélie Fontana, Adrien Devijver en Sara De Paduwa vliegen elkaar in de armen als ze het eindbedrag vernemen.
De zevende editie van Viva for Life, de Waalse tegenhanger van ‘De Warmste Week’, heeft 5.658.352 euro opgebracht. Dat bleek na het slotevenement in Doornik. Het gaat om een record.

RTBF-presentatoren Sara De Paduwa, Ophélie Fontana en Adrien Devyver hebben net als vorige jaren zes dagen en zes nachten vanuit een glazen huis non-stop radio gemaakt.

BELGA

Dit jaar werd het glazen huis verplaatst naar de Grote Markt in Doornik. Omdat Doornik vlak bij de Franse grens ligt, kreeg RTBF dit jaar ook steun van de Franse publieke omroepzenders France 3 en France Bleu Nord. De inzamelactie stond dit jaar opnieuw in het teken van armoede.

Vorig jaar ontvingen 177 verenigingen die door een jury werden geselecteerd in totaal 4,9 miljoen euro aan donaties.

BELGA3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • michel goethals

    super lotto voor magnette...........geef het hem maar voor charleroi

  • Ludo Hermans

    Het overgrote deel zal niet bij de armoe-lijdende burger terecht komen! Elke burger kent de eindbestemming!

  • patrick mostin

    Super...de belgen hebben een groot hart