Waalse pedofiel lokt tientallen meisjes via Netlog

Een veertigjarige restaurantuitbater uit het Waals-Brabantse Louvain-la-Neuve is opgepakt op verdenking van pedofilie. Via het sociale netwerk Netlog jaagt hij al ruim twee jaar op tienermeisjes die hij lokt met de belofte van een loopbaan als model. Tientallen slachtoffers zijn in de val getrapt.

Uit de kleren
De man heeft via Netlog zeker twintig meisjes van 11 tot 18 jaar voor een fotosessie kunnen strikken. Systematisch moesten de slachtoffers uit de kleren. Als hij daar de kans toe kreeg, aarzelde de pedofiel niet om seks met de meisjes te hebben. Hij beweerde immers dat hij over de nodige contacten beschikte om hun modellendroom te doen uitkomen, maar voor wat hoorde wat.

Netlog
Uit het onderzoek blijkt dat de man een vast stramien had om slachtoffers te lokken. Hij bood zich op Netlog aan als een meisje van dezelfde leeftijd dat op zoek was naar nieuwe vriendinnen. Zodra hij voelde dat het begon te klikken, schakelde hij over op intiemere onderwerpen. Hij stuurde complimentjes over het uiterlijk en vermeldde terloops dat hij een goede vriend had die modellen fotografeerde en die toevallig in België was.

Hij nodigde hen uit voor een fotoshoot in een hotel, en veranderde daar plots van 'chatvriendin' in 'modefotograaf', waarbij hij een artiestennaam gebruikte. (belga/ep)