Waalse onderhandelaars nemen adempauze van tien dagen, Di Rupo werkt aan basisnota

PS-voorzitter Elio Di Rupo zal tussen 5 en 15 augustus een nota uitwerken die moet dienen als basis voor verdere gesprekken.
Photo News PS-voorzitter Elio Di Rupo zal tussen 5 en 15 augustus een nota uitwerken die moet dienen als basis voor verdere gesprekken.
De "verkennende gesprekken" tussen PS, Ecolo en MR voor de vorming van een Waalse regering worden onderbroken tussen 5 en 15 augustus om de onderhandelaars een adempauze te geven.

Na het opbergen van de piste van een minderheidsregering, zijn aan Waalse kant twee weken geleden de eerste gesprekken tussen PS, Ecolo en MR gestart.

Op basis van de gesprekken van de voorbije dagen zal PS-voorzitter Elio Di Rupo in de periode van de adempauze een nota uitwerken die moet dienen als basis voor verdere gesprekken. De nota zal op 15 augustus voorgelegd worden aan de onderhandelaars van Ecolo en MR.

Vlaanderen

In Vlaanderen pikt Vlaams informateur Bart de Wever (N-VA) deze week wellicht de draad van de formatiegesprekken opnieuw op, zo raakte gisteren bekend. De Wever zette de Vlaamse formatie begin juli op pauze in afwachting van meer duidelijkheid op federaal niveau.

Intussen zijn we een maand verder en zijn de koninklijke informateurs, Johan Vande Lanotte (sp.a) en Didier Reynders (MR), erin geslaagd PS en N-VA aan één tafel te brengen en een eerste keer aan elkaar te laten snuffelen. 
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Baeyens

  Allé, Di Rupo doet een De Weverke.

 • GERARD DE PELECIJN

  Waarom nog altijd kleine opstelletjes maken, het grootste opstel is immers al gemaakt!

 • Eric Grosemans

  Moet de NVA dan een Waalse regering vormen Jos Spriet-Dewaele? Een klein beetje ernstig blijven en het artikel lezen, niet alleen de kop.

 • Jos Spriet-Dewaele

  Maar vraag me nog steeds af waarom PS een regering moet vormen NVA was toch de grootste.

 • Frank Van den Bulck

  Tja, mmoe zullen ze zich zeker niet maken. En al die nieuwe verkozenen krijgen al heel de tijd maar liefst € 7000 per maand zonder ene klop te te doen. Schandalig !!!