Waalse man 20 kilometer lang achtervolgd door politie omdat hij geen verzekering heeft

Photo News
Een man uit Aywaille in de provincie Luik is eerder vandaag opgepakt na een 20 minuten durende achtervolging door de politie. Die ging met hoge snelheid over kleine wegen, over een afstand van in totaal 24 kilometer.

De man sloeg op de vlucht toen de politie hem vanmorgen om 2 uur uur aan een controle wilde onderwerpen ter hoogte van de industriezone van Wezet (Visé). Dat is vernomen bij het parket van Luik.

Olie

Tijdens de achtervolging lekte het voertuig van de man olie. Hij reed op zeker moment ook in op een politiewagen. De 41-jarige dader kon uiteindelijk in zijn woning in Aywaille opgepakt worden. Hij verklaarde dat hij de vlucht nam omdat de boorddocumenten en de verzekering van zijn voertuig niet in orde waren.


De man werd in het verleden al meermaals veroordeeld voor slagen en verwondingen. Hij is doorverwezen naar het parket. 
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Peeters Freddy

  Die vluchter is rijp voor enkele jaren gevangenis.

 • Yvan Lissens

  Luc de Wolf: Je zal maar een aanrijding krijgen met zo'n idioot zonder verzekering.. Goed dat ze zulke mensen oppakken.

 • Luc de Wolf

  Disproportioneel politiegeweld noem ik dat

 • raf janssens

  Hoge snelheid? 20 minuten over 24 km is een gemiddelde snelheid van 72 km/u! Niet overdrijven hé