Waalse jongeren-klimaattop afgelast na slechts drie inschrijvingen

Ook in Namen deden scholieren in het voorjaar mee met de klimaatspijbelacties. Foto uit april.
BELGA Ook in Namen deden scholieren in het voorjaar mee met de klimaatspijbelacties. Foto uit april.
Een driedaagse klimaattop voor jongeren in Namen is begin juni afgelast wegens te weinig deelnemers. Dat heeft het AwAC, het agentschap bevoegd voor luchtkwaliteit en klimaat in Wallonië, vandaag bekendgemaakt.

Bedoeling van de top was jongeren de kans te geven om in debat te gaan met een tiental deskundigen en samen concrete maatregelen rond het klimaat uit te denken. Hun bevindingen zouden later aan het Waals parlement worden voorgelegd, aldus het kabinet van Jean-Luc Crucke (MR), de ontslagnemende Waals minister voor Klimaat.

Geïnteresseerde jongeren moesten zich voor 2 juni inschrijven op een website. De initiatiefnemers verwachtten een honderdtal inschrijvingen, maar uiteindelijk deden slechts drie jongeren dat. Zulke geringe interesse had AwAC niet verwacht, waarop de klimaattop werd geannuleerd. “Uiteraard zijn we teleurgesteld. Misschien schortte er iets aan onze communicatie. Het was misschien niet het juiste moment.”, verklaarde AwAC-voorzitter Stéphane Cools. De middelbare scholieren waren begin juni allicht druk bezig met te blokken voor de examens, lijkt ons.
59 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc Statham

  80% van die betogers stond vandaag in zaventem op hun vliegtuig te wachten..

 • Thibault Derese

  Idd Liesbeth Cuppens. Maar tijdens de school dagen zullen er weer veel interesse hebben in dat klimaat gedoe toevallig.

 • Liesbeth Cuppens

  Nu zien we wie er écht gemotiveerd om te komen betogen. Slechts een handje vol tieners vond het nodig om zich in te schrijven voor de klimaattop en ook Anuna schitterde door afwezigheid. Het schooljaar is voorbij, ze hebben hun betogingsdagen gehad en nu is het tijd voor vervuiling tijdens talrijke festivals deze zomer. De klimaatspijbelaars waren niet begaan met het milieu, ze interesseerden zich enkel voor een wekelijks dagje vrijaf. Met die mentaliteit zullen ze het later ver schoppen...

 • Karel Vanormelingen

  Het grootte draagvlak van dromer calvo

 • Raoul Rouma

  Wat hadden ze verwacht? verlof is aangebroken, dus het klimaat kan wachten!