Waalse formatie - Ecolo spreekt van "scharniermoment" en "zeer nuttige ontmoetingen"

PS en Ecolo hebben nog de hele dag ontmoetingen met het middenveld.
Photo News PS en Ecolo hebben nog de hele dag ontmoetingen met het middenveld.
"De ontmoetingen die we tot nu toe gehad hebben waren bijzonder nuttig. Zo hebben we de vinger kunnen leggen op punten die we vergeten waren", verklaarde Ecolo-covoorzitter Jean-Marc Nollet in het Parlement van de Franse Gemeenschap, waar het duo PS-Ecolo nog de hele dag ontmoetingen heeft met het middenveld in het kader van de coalitieonderhandelingen op het niveau van Wallonië en de Franse Gemeenschap. De ontmoetingen vandaag stonden in het teken van de gemeenschapsbevoegdheden.

Beide partijen hebben vertegenwoordigers ontmoet van het leerplichtonderwijs, de academische wereld, het onderzoek en cultuur. Om 14 uur schoven de mediavertegenwoordigers rond de tafel voor een onderhoud dat anderhalf uur moet duren.

"De bijdragen van de mensen die ons ontmoeten zijn erg vruchtbaar en kunnen onze krachtlijnen voeden en verduidelijken", aldus Nollet die de discussies met het middenveld omschreef als een 'scharniermoment'. "Het is belangrijk dat wat vandaag gebeurt ook tijdens heel de legislatuur voortgezet kan worden", besloot de Ecolo-topman, die ook het belang van de band tussen Wallonië en de Franse Gemeenschap benadrukte.

Vandaag ontmoeten de onderhandelaars van socialisten en groen ook de sector van jeugd en kinderen, democratie, burgerschap, gezondheid en sociale zekerheid aan bod. 

Morgen verhuizen de onderhandelaars naar Namen voor een nieuwe serie contacten, die ditmaal verband houden met de bevoegdheden van het Waals Gewest. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • gina duribreux

    eindelijk nu nog zorgen voor jullie zelf en wij in Vlaanderen zullen zelfde doen elk voor eigen rekening rijden en schulden delen per kop en belgie heeft toekomst of willen Walen dat niet en verder profiteren klare wijn aub

  • Rik Connaerdt

    Er is bij mijn weten nog geen Waalse regering, ondanks het spelende orkest.

  • chris delanghe

    De olie om de boel te smeren is alvast heel ver te zoeken, en alles is uiteraard heel relatief en nog te bezien hoe nuttig men daar iets nuttig noemt ...