Waalse boeren voeren morgen sensibiliseringsacties aan supermarkten

CdH-voorzitter Maxime Prevot ontving deze ochtend een delegatie van de Fédération des jeunes agriculteurs (FJA)
BELGA CdH-voorzitter Maxime Prevot ontving deze ochtend een delegatie van de Fédération des jeunes agriculteurs (FJA)
Landbouwers aangesloten bij de Waalse landbouwfederaties Fédération wallonne de l'agriculture (Fwa), Fédération des jeunes agriculteurs (FJA) en Union des agricultrices wallonnes (UAW) plannen morgen sensibiliseringsacties aan supermarkten in heel Wallonië. Dat melden ze vandaag.

"Met de actie willen we de consument eraan herinneren dat de prijzen die we krijgen voor onze producten beneden onze productiekosten liggen", zegt Fwa-voorzitster Marianne Streel. "We maken in de meeste landbouwbedrijven een dramatische situatie mee."

De landbouworganisaties vragen een betere verdeling van de marges in de keten. 
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jules Vermeers

    Dat is juist wat ze doen maar helaas doen ze net hetzelfde als de supermarkten, zij draaien ook hun handje niet om om elders, waar het goedkoper is, aan te kopen. Dus mooie theorie dat van die streek aankopen maar helaas een grote leugen.

  • Maria Arens

    Groenteboeren JA, veetelers NEE. Dat is toch duidelijk?????