Waals parlementslid Bernard Wesphael aangehouden voor moord

Waals Parlementslid Bernard Wesphael (55) blijft aangehouden op verdenking van de moord op zijn vrouw, Véronique P. Uit de autopsie vandaag is gebleken dat de vrouw wel degelijk met geweld om het leven werd gebracht. Dat zegt het parket van Brugge. De Luikenaar zou in een hotel in Oostende zijn echtgenote gedood hebben. Wesphael blijft aangehouden.

Wesphael beweert dat zijn echtgenote al een hele tijd depressief was en zichzelf om het leven bracht. Maar dat verhaal zou niet stroken met de autopsie.

Wesphael, een onafhankelijk lid van de Waalse assemblee, was woensdag naar Oostende gekomen om er enkele dagen door te brengen, zo schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. Zijn vrouw was al vroeger afgezakt naar de kust. Donderdag, in de vooravond, stond Wesphael in paniek aan de hotelreceptie. Naar verluidt zei hij er dat zijn vrouw zelfmoord had gepleegd. De hulpdiensten probeerden tevergeefs de vrouw nog te reanimeren.

Wesphael zei aan de speurders dat toen hij wakker werd, hij het levenloze lichaam van zijn vrouw aantrof in de badkamer. De speurders twijfelden aan dit verhaal. De eerste resultaten van het onderzoek van de wetsdokter zouden die twijfels versterkt hebben.

Autopsie
Na overleg met het Gentse parket-generaal werd Wesphael aangehouden door de onderzoeksrechter in Brugge.

Wesphael was begin de jaren 80 een van de stichtende leden van Ecolo. Vorig jaar verloor hij de strijd om het voorzitterschap van de Franstalige groenen. Daarop verliet hij de partij en stichtte hij de Mouvement de Gauche. Recent liet hij weten dat hij ook daarmee zou stoppen.