Waals begrotingstraject wordt opnieuw onderzocht

Minister van Begroting, Christophe Lacroix (PS).
BELGA Minister van Begroting, Christophe Lacroix (PS).
Het Waals begrotingstraject zal opnieuw worden bekeken in het licht van de nieuwe parameters van het Planbureau. Dat heeft minister van Begroting Christophe Lacroix verklaard in het Waals parlement.

Het huidige traject voorziet dat het leeuwendeel van de inspanningen in 2015-2016 plaatsvindt, om in 2018 opnieuw met een evenwicht aan te knopen. Het "werd opgesteld op basis van de parameters waarover de onderhandelaars beschikten" tijdens de regeringsvorming, antwoordde minister Lacroix (PS) in de bevoegde commissie op vragen van Jean-Luc Crucke (MR) en Stéphane Hazée (Ecolo).

De nieuwe economische parameters worden op 12 februari verwacht. Tussen half februari en begin maart staat een begrotingscontrole op de agenda. Daarbij zullen de uitgaven opnieuw worden becijferd op basis van de huidige conjunctuur. De minister gaf nog aan dat het traject waarover de verschillende regeringen van ons land het vorig jaar eens raakten in het kader van het Stabiliteitspact, op dit moment "louter indicatief" is. De vorige bijeenkomst van het Overlegcomité legde geen definitief traject vast. "Later in februari zal meer duidelijk worden", aldus Lacroix.