Waag je gok bij Ladbrokes: wie heerst de komende vijf jaar over de Wetstraat 16?

Waag eens een gokje: Di Rupo of De Wever. Of iemand anders?
BELGA Waag eens een gokje: Di Rupo of De Wever. Of iemand anders?
Het is vanaf vandaag mogelijk te wedden op de federale en regionale verkiezingen van 25 mei. Ladbrokes, de grootste aanbieder van sportweddenschappen in België, kondigt aan dat het verkiezingsweddenschappen gaat organiseren. Een primeur voor ons land, zegt het bedrijf.

Waarom wachten op lastenverlagingen na de verkiezingen om de  appeltjes voor de dorst van de burgers aan te spijzen? Dat moet Ladbrokes, Belgiës grootste online gokkantoor, gedacht hebben. Het bedrijf heeft een tiental verkiezingsweddenschappen klaar. Of hoe de Wetstraat 16 uw melkkoe kan worden.

Op de kleur van De Wevers das op verkiezingsdag kunt u jammer genoeg niet wedden, evenmin op het aantal politici die u zondagnamiddag op de koersfiets zal aantreffen. Neen, het betreft iets hardere thema's, zoals: de naam van de volgende eerste minister (Elio Di Rupo, Bart de Wever, Kris Peeters, Didier Reynders, Johan Vande Lanotte of Bruno Tobback), de figuur die op federaal niveau het meeste voorkeurstemmen zal krijgen en de score van de PS in Wallonië en de N-VA in Vlaanderen.

Voorspelling kiesresultaten
Ladbrokes riep voor de weddenschappen de ervaring in van de firma Dedicated, die volgens Ladbrokes gespecialiseerd is in politieke peilingen. "De meeste cijfers werden bepaald op basis van de voorspellingen die door Dedicated werden berekend op basis van meerdere peilingen van de voorbije weken."

Meespelen kan vanaf een minimale inzet van 0,50 euro. "Men moet daarbij in het achterhoofd houden dat de cijfers van deze weddenschappen, die natuurlijk schommelen van moment tot moment, vaak als een voorspelling van de toekomstige resultaten worden beschouwd", zegt Ladbrokes.

Wedden kan tot zondagochtend 25 mei om 8 uur 's ochtends op Ladbrokes.Video