Vuurzee schrikt De Panne op: 300 m² duingras gaan in vlammen op

De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.
Ann Vanheste De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.
In het Kykhillpark in het centrum van De Panne heeft gisterenavond rond 23.30 uur een felle brand gewoed. Liefst 300 vierkante meter duingras brandde weg en veroorzaakte hoge steekvlammen. 

Verschillende omwonenden belden de brandweer. "Die was snel ter plaatse en had het vuur ook vlug onder controle, maar natuurlijk was toen al heel wat vegetatie weggebrand. Gelukkig was er haast geen wind en sloeg het vuur niet over op gebouwen. Dat zou een heel ander verhaal zijn geweest", zegt burgemeester Ann Vanheste (DAS).

De brandweer spoot na het blussen nog het hele park nat om heropflakkering te voorkomen. "Het park bij de Dumontwijk in de Zeelaan is nu afgesloten met een politielint. De oorzaak van de brand wordt door de politie verder onderzocht", aldus nog Vanheste. In het park zitten geregeld jongeren op de uitkijktoren. Mogelijk zorgde een smeulende sigaret in combinatie met de droogte voor de zware vegetatiebrand. 

De brandweer had het vuur snel onder controle, maar toen was al heel wat vegetatie weggebrand.
Melinda Tahon De brandweer had het vuur snel onder controle, maar toen was al heel wat vegetatie weggebrand.
Mogelijk zorgde een smeulende sigaret in combinatie met de droogte voor de zware vegetatiebrand.
Melinda Tahon Mogelijk zorgde een smeulende sigaret in combinatie met de droogte voor de zware vegetatiebrand.11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Heimo Davidts

  Oppakken en laten betalen.

 • Johny deman

  Ah, dat is weer wat lebensraum om appartementen te zetten. Merci zon.

 • Vic Smeets

  Vuurzee???? 10x30 m......meer vuurvijver.

 • Martin Swinn

  Vuur is toch natuurlijk, al eeuwen vernieuwd vuur de oude vegetatie voor nieuwe . Dus af en toe is het goed dat er branden zijn. Natuurlijk zolang dat er geen doden vallen (dier of mens)

 • Henri Hendrickx

  Vuurzee.. die moeten dan dringend eens gaan kijken in Zweden of Californië!