VUB-docent over de zin en onzin van massablokken: “Ideaal voor wie geen zelfdiscipline heeft”

Studenten doen het in bibliotheken, schouwburgen, bedrijven, kloosters en kerken en sinds gisteren zelfs in discotheken: samen blokken is hip & happening. Gezellig is het zeker, maar of ook je slaagkansen ermee stijgen, is nog maar de vraag. “Samen studeren is excellent... voor studenten zonder zelfdiscipline”, zegt Gustaaf Cornelis, onderwijsspecialist aan de VUB.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Martin Boudry

    Alles staat en valt met discipline. Dit is helaas een pijnpunt van deze maatschappij, niet alleen bij studenten en jongeren. Ook op de werkvloer zie ik vaak een gebrek aan discipline wat leidt tot gevaarlijke situaties en toestanden. Er is te veel normvervaging in deze wereld.

  • Ludwig Vanden Boer

    Alle middelen zijn goed, zelfs massablok want het credo van het onderwijs is : diploma's, diploma's, diploma's. Of ze iets waard zijn, iets bewijzen of gerechtvaardigd zijn is van absoluut ondergeschikt belang, als ze maar uitgereikt worden.

  • Patrick De pauw

    Studeren doe je op school of thuis en zonder gsm of muziek koptelefoon niet met medestudenten of vrienden in de buurt!laat staan in een dancing zoals gisteren op tv nieuws te zien was!ik als ouder zou hen opsluiten in hun kamer,punt!!