VS investeert 200 miljoen dollar in militaire infrastructuur in Europa, goed voor 150 nieuwe jobs in Zutendaal

Minister Steven Vandeput bezoekt de kazerne in Zutendaal. Op de achtergrond zien we opslagloodsen die het Amerikaanse leger wil gebruiken om militaire voertuigen te plaatsen.
Borgerhoff Minister Steven Vandeput bezoekt de kazerne in Zutendaal. Op de achtergrond zien we opslagloodsen die het Amerikaanse leger wil gebruiken om militaire voertuigen te plaatsen.
De Verenigde Staten zullen meer dan 200 miljoen dollar investeren in de renovatie of modernisering van bepaalde militaire installaties in Europa. Dat blijkt uit de begroting 2018 van het Amerikaanse ministerie van Defensie.

Het gaat onder meer om sites om versterkingen aan te voeren of materieel te stockeren met het oog "ontradend te werken" op de "Russische agressie". De sites bevinden zich onder meer in Estland, Slovakije, Letland, Hongarije, Roemenië, maar ook IJsland en Luxemburg.

Na de annexatie van het Oekraïense schiereiland Krim door Moskou en de hernieuwde spanningen met Rusland besliste het Amerikaanse leger om verschillende van zijn opslagplaatsen in België, Nederland en Duitsland die na het einde van de Koude Oorlog leeg stonden, te reactiveren. Dat is onder meer het geval voor de militaire basis van Zutendaal (Limburg). Die moet tegen 1 mei volledig operationeel zijn. Het initiatief is goed voor meer dan 150 lokale jobs. 
34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • chris bogaerts

  Voor sommige die de heropening van Zutendaal op Trump willen steken. Helaas in 2014 Of 2015 was al beslist dat Zutendaal terug deels in Amerikaanse handen ging komen. Obama heeft ook flink liggen onrust stoken met Putin. Ik begrijp dat men zoiets niet graag leest over Obama maar het is de waarheid.

 • Luc Janssens

  Gilbert Haelewyn herschrijft de geschiedenis ....

 • Gilbert Haelewyn

  De landing in Normandië zou er nooit geweest zijn, indien Rusland niet aan de winnende hand was in het oosten. Dit wordt maar al te gemakkelijk vergeten. Rusland is helemaal niet een agressief land.

 • Ronny Claes

  Dank u wel Meneer De President Trump

 • Jean Paul Peelos

  Allemaal bla bla bla. Gewoon een strategische set van de wapenmaffia om hun vliegtuigen in Belgie the slijten.