VRT-topman stapt niet over naar Belfius

Paul Lembrechts.
belga Paul Lembrechts.
Paul Lembrechts (62), de topman van de VRT, is een van de topkandidaten om voorzitter te worden van de raad van bestuur van de staatsbank Belfius. Dat schrijft De Tijd op basis van meerdere bronnen. Lembrechts ontkent echter aan VRT NWS met klem dat hij die overstap zal maken. “Dit is een zeer cruciaal moment in de voorbereiding van onze nieuwe beheersovereenkomst”, aldus woordvoerder Bob Vermeir. “Er is absoluut geen sprake van dat hij de VRT verlaat.” 

De VRT-baas was ook niet op de hoogte dat hij op een lijst met kandidaten stond, tot hij door De Tijd gecontacteerd werd.

Jos Clijsters vertrekt in april als Belfius-voorzitter. De zoektocht naar een nieuwe voorzitter gebeurt via de headhunter Heidrick & Struggles. Intussen is de lijst van potentiële vervangers al ingekort. Lembrechts is een van de topkandidaten. “Ik geef geen commentaar. Dit zijn speculaties en dit verrast me”, reageerde hij al aan de krant.

Volgens de krant is het logisch dat Lembrechts in aanmerking komt. Hij heeft ervaring met een publieke aandeelhouder én een lange staat van dienst in de banksector. Hij werkte zowel bij de Generale Bank, ABN Amro als het Beroepskrediet, waar hij opklom tot CEO. In 2016 werd hij topman bij de VRT.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Geert Landsman

    Waarom nemen ze nooit mensen van binnen het bedrijf zelf? Waarom moeten het altijd graaiers van buiten zijn?

  • Berthie Gijsen

    Zal heel veel verdienen met deze politieke zender.

  • René Schoeters

    Zou het echt nodig zijn om hem te vervangen? Misschien eerst eens proberen zonder CEO en zien wat het geeft!