VRT gebruikt 'Federatie Wallonië-Brussel' niet meer bij betiteling politici

Het logo van de Federatie Wallonië-Brussel werd dinsdag op de Dag van de Franse Gemeenschap officieel voorgesteld.
BELGA Het logo van de Federatie Wallonië-Brussel werd dinsdag op de Dag van de Franse Gemeenschap officieel voorgesteld.
De hoofdredactie van de VRT-nieuwsdienst heeft beslist om de term "Federatie Wallonië-Brussel" niet meer te gebruiken voor de betiteling van politici in nieuwsuitzendingen.

De nieuwsdienst zal voortaan enkel de benamingen van de regio's gebruiken zoals deze vermeld staan in de Belgische grondwet. Dat stelt Vlaams mediaminister Ingrid Lieten (sp.a) in antwoord op een schriftelijke vraag van Mark Demesmaeker (N-VA).
 
Demesmaeker had in zijn vraagstelling gewezen op het feit dat Rudy Demotte in een onderschrift van het VRT-journaal van 11 juli vermeld stond als "minister-president Federatie Wallonië-Brussel".
 
De Federatie Wallonië-Brussel is zoals bekend de nieuwe naam die de Franse Gemeenschap zichzelf gegeven heeft. Demesmaeker wees er hierbij op dat Vlaams Minister-President Kris Peeters al aangaf dat hij uitnodigingen van de Federatie Wallonië-Brussel zou negeren omdat dit orgaan volgens de grondwet niet bestaat. (belga/mvdb)