Vrouwelijke cipier gewond bij incident in gevangenis Andenne

De gevangenis van Andenne aan de binnenkant.
Photonews De gevangenis van Andenne aan de binnenkant.
Bij een incident in de gevangenis van Andenne (Namen) is gisteren een cipier gewond geraakt. Dat werd vernomen uit goede bron en het nieuws wordt bevestigd door het Gevangeniswezen. Het slachtoffer moest worden geopereerd aan de hand en is tijdelijk werkonbekwaam.

Het incident speelde zich gisterenvoormiddag af, waarbij drie gedetineerden zich om een onbekende reden barricadeerden in hun cel. Het personeel van de gevangenis slaagde er niet in om de celdeur te openen en riep de lokale politie op, maar ook die kon de deur niet openkrijgen.

Dus werd een speciale eenheid van de federale politie opgeroepen. Bij hun interventie raakte een vrouwelijke cipier gewond aan de hand. Ze moest een chirurgische ingreep ondergaan en is nu werkonbekwaam.

"We bevestigen dat zich dinsdag een incident heeft voorgedaan in de gevangenis van Andenne", zegt de directie. "We hebben een beroep gedaan op een speciale eenheid van de politie om dit incident in alle veiligheid op te lossen, en dat is gelukt. Uit respect voor het privéleven, verstrekken we geen informatie over persoonlijke situaties".
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • piet devlieger

    Als ze zich in een cel barricaderen heb je twee mogelijkheden. Ofwel laat je hen zitten tot ze er vanzelf uitkomen ofwel spuit je pepperspray naar binnen. Zo moeten de cipiers geen gevaar lopen.

  • wim CLAES

    het wordt tijd dat we hier meer cellen krijgen, op z 'n amerikaans ipv die bed and breakfest en vakantieparadijzen zoals nu.een jaar telt 365 dagen, een maand 30 ,of 31.dat krapul moet geconfronteerd worden met zijn daden.desnoods de hele straf in eenzame opsluiting met een uur luchten per dag. het wordt verondersteld een straf te zijn, geen recyclage of bijscholing.