Vrouwelijke buschauffeur krijgt vuistslag van balorige passagier

Foto ter illustratie
rv Foto ter illustratie
Een vrouwelijke buschauffeur van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB heeft gisteren aan halte Wiener in Watermaal-Bosvoorde een vuistslag op de borstkas gekregen van een passagier die wilde opstappen op de bus, ook nadat de chauffeur erop gewezen had dat ze in pauze was. 

De aanvaller is door de politie opgepakt, meldt Cindy Arents, woordvoerster van de MIVB. Zij bevestigt hiermee het bericht over het incident op de website van RTL.

De agressie vond gisteravond omstreeks 18 uur plaats op een bus van lijn 95 op het Wienerplein in Watermaal-Bosvoorde. Toen de passagier op de bus wilde stappen, legde de vrouw achter het stuur hem uit dat ze op dat ogenblik zoals voorgeschreven een pauze nam en dat hij wat moest wachten voor hij mocht opstappen op de bus. 

De man trok zich hiervan niets aan en stapte toch op de bus en haalde toen plots met geweld uit naar de chauffeur. Hij bracht haar een slag in de borststreek toe.
De chauffeur haalde er de politie bij, die de man heeft meegenomen voor ondervraging. 
29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • JAN krommentak

  Ja als het koud is en het regent mag je bus chauffeurs afkloppen hoe is dat nu mogelijk zomaar pauzeren !

 • Luc Van Hauwermeiren

  En wie was die agressieve man?

 • armand mudah

  Bette Mosselmans geen probleem op het werk zitten we ook over elkaar en sommigen hebben dan ook al gedaan met eten als ik nog moet beginnen , trouwens waar zou je gaan zitten op de bus ? op het stuur ? dan stoort iedereen die ervoor loopt ook want ze kunnen door de ruit kijken , bovendien is de bus een werkplek voor de chauffeur daar is het wettelijk niet toegelaten te roken of eten ,ze had ook op het bord kunnen zetten geen dienst ipv de bestemming te laten staan dan zal niemand opstappen

 • Fons Casteels

  Redelijk wat reacties van collega's. Mag ik hen toch beleefd vragen om eens stil te staan bij de begrippen "dienstverlening" en "openbaar vervoer"? En gaan we het echt met "het reglement" oplossen? Wel, geef ONS dan vanaf nu UW reglement net voor we opstappen. Kan dat niet? Wel, doe dan normaal. En laat iemand opstappen als het koud is, als het donker is, als het regent en als u geparkeerd staat aan de halte. Iemand laten opstappen duurt tien seconden.

 • Benny Marcelo

  Wie een vrouw slaagt is een BOEF :-)