Vrouw vraagt onbekende om wagen voor haar garage te verplaatsen, die valt haar aan met mes: "Ik maak u kapot"

belga
Het openbaar ministerie heeft drie jaar cel gevorderd voor Abdeladim O. (42) uit Antwerpen, die vervolgd wordt voor poging tot doodslag en verboden wapenbezit. Hij had een vrouw aangevallen met een mes, nadat ze hem gevraagd had om zijn wagen te verplaatsen, die de ingang van haar garage blokkeerde. "Een typisch voorbeeld van zinloos geweld", stelde de procureur.

Het slachtoffer wilde op 28 augustus haar garage aan de Herentalsebaan in Deurne inrijden, maar het voertuig van de beklaagde stond pal voor de ingang. Ze claxonneerde om hem aan te manen zich te verplaatsen, waarop Abdeladim O. bij wijze van antwoord zijn middenvinger opstak.

Hals
De vrouw parkeerde zich vervolgens naast de veertiger en vroeg hem om zijn voertuig te verzetten. Hij schold haar uit en haalde een mes tevoorschijn. "De beklaagde wilde in haar hals steken, maar gelukkig voor het slachtoffer kwam net haar vriend naar buiten, die hem weg duwde. Ook hij moest echter nog een steek ontwijken", zei de procureur.

"Kapot maken"
De beklaagde sloeg na het incident op de vlucht, maar kon snel gevat worden door een politiepatrouille die in de buurt was. Abdeladim O. riep dat hij het slachtoffer wel zou vinden en dat hij haar dan "kapot ging maken". De man heeft volgens het openbaar ministerie al een gevuld strafblad en moet woensdag opnieuw voor de rechtbank verschijnen voor intrafamiliaal geweld.

De verdediging voerde geen betwisting over het verboden wapenbezit, maar betwistte wel dat Abdeladim O. de intentie had om het slachtoffer te doden. Er was hoogstens sprake van bedreiging. Zijn advocaat pleitte voor een straf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Het slachtoffer stelde zich burgerlijke partij en eist 1.000 euro schadevergoeding. Vonnis op 30 oktober.
38 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jan Van Rompaey

  Straf de advocaten maar zwaar. Dat zijn witteboordcriminelen.

 • jan marynissen

  Heel de maatschappij gaat ten onder door zulke advocaten die zulke belachelijke straffen eisen en dan spreken we nog niet over de uitspraken van de rechters.

 • jempi bousse

  Wel zulk onaangepast gedrag zouden ze beter bestraffen met uitzetting. Wel gemakkelijk om in oostende aangepaste mensen te deporteren naar hun "thuisland"

 • Antigoon Houben

  Het geroemde respect van de allochtoon voor onze wetten en onze bevolking?Groen?Sp.a?En de intentie tot doden schreeuwt ie zelf uit, als dat al geen bewijs meer is: waar zijn ze toch maar mee bezig?!Volgende keer gewoon wagen laten afslepen en forse boete, zoals ze dat bij een belg zouden doen!Dit soort verpest het dus voor alle allochtonen en moet eindelijk eens permanent verwijderd worden.Politiek?!!!!

 • Michiel Wouters

  Ik snap niet waar de moderne notie vandaan komt dat je een moordende cultuur moet goedpraten om jezelf 'open minded' en 'progressief' te mogen noemen. Je bouwt niet aan een betere wereld door mensen die de wereld kapot maken te ondersteunen.