Vrouw uit Peer krijgt 1,5 jaar cel voor dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf

Een 37-jarige vrouw uit Peer is door de Hasseltse correctionele rechtbank veroordeeld tot 1,5 jaar cel en 2.200 euro boete voor een dodelijk verkeersongeval met vluchtmisdrijf op de Napoleonsweg in Overpelt op 19 augustus 2009. De politierechter had haar eerder tot vier maanden cel met uitstel veroordeeld, maar in beroep kreeg ze van de correctionele rechtbank dus een zwaardere straf. Op weg naar haar werk reed ze op 19 augustus 's avonds een fietser op het fietspad aan.
 
Vreemd gedrag
Ze reed zonder te stoppen door naar haar werk, hoewel er op de passagierszetel van haar voertuig glas lag van de verbrijzelde voorruit. De fietser overleed op de plek van de aanrijding. Een chef van haar Lommelse werkgever belde vervolgens de politie, omdat de vrouw volgens haar collega's raar deed en omdat haar auto schade vertoonde.
 
Gedronken
Politieonderzoek maakte duidelijk dat zij het ongeval had veroorzaakt. Bovendien had ze naar eigen zeggen vier tot vijf glazen bier gedronken. De politie stelde vast dat ze moeilijk praatte en bloeddoorlopen ogen had.
 
Levenslang rijverbod
De rechtbank oordeelde dat het ongeval niet op dezelfde manier was gebeurd, als ze niet gedronken had. De rechtbank zag dat ze haar rijstijl niet verbeterd had, want ze had sinds 1992 haar rijbewijs en ze was al betrokken bij enkele ongevallen. Ze pleegde zelfs al tweemaal vluchtmisdrijf, weliswaar in aanrijdingen zonder gekwetsten. Naast de celstraf en de boete mag ze nooit meer achter het stuur van een auto kruipen. (belga/eb)