Vrouw uit Peer blijft in cel voor moord op stiefzoontje

photo_news
De raadkamer in Hasselt heeft de aanhouding verlengd van de 24-jarige Nederlandse vrouw Rosa B., die verdacht wordt van de moord op haar driejarig stiefzoontje in Grote-Brogel (Peer). De vrouw bekende de feiten.

Einde maart belde de vrouw naar haar man en naar de hulpdiensten. Ze vertelde dat het jongetje zwaar gevallen was. In het ziekenhuis in Overpelt bezweek het kind aan zijn verwondingen. Er werden echter verdachte letsels aangetroffen die een ander verhaal naar boven brachten.

Het parket van Limburg, afdeling Hasselt, startte vervolgens een onderzoek. De hulpdiensten en later een wetsdokter stelde allerlei blauwe plekken en kneuzingen vast die niet afkomstig konden zijn van een val. Op 1 april werd de 24-jarige vrouw gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter in Hasselt. Intussen heeft de vrouw volledige bekentenissen afgelegd. De vrouw wordt bijgestaan door raadslieden Philip Daeninck en Anneleen Kreemers.

De verdediging liet horen dat de vrouw heel veel spijt heeft van hetgeen ze gedaan heeft en dat ze goed meewerkt aan het onderzoek. Zo komt er een onderzoek naar wat de aanleiding is geweest voor de dramatische gebeurtenissen en volgt er ook een geestesonderzoek.